Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 08 /13:10

Neblaivus vairavęs Jonas Valančiūnas aludarių reklamoje nebeprašo jaunimo negerti

Krepšininkas Jonas Valančiūnas dar visai neseniai įsijautęs į prasigėrusio jaunuolio vaidmenį pozavo Aludarių gildijos socialinei akcijai prieš nepilnamečių girtavimą. Tuomet jis sakė pats esąs valingas ir nesunkiai atsisakantis linksmybių ir alkoholio. Antradienio naktis Kanadoje, kai J.Valančiūnas sugautas neblaivus prie vairo, parodė, kad šįkart krepšininkui valios pritrūko.
Jonas Valančiūnas socialinėje reklamoje
Jonas Valančiūnas socialinėje reklamoje / aludariai.lt iliustr.

Tačiau Aludarių gildija neskubėjo smerkti J.Valančiūno. Antradienį ryte asociacijos tinklalapyje prieš dvejus metus kurta socialinė reklama tebebuvo. Tik popiet reklama su J.Valančiūnu iš Aludarių gildijos tinklalapio išimta.

Tačiau iki tol J.Valančiūno nuotrauka iš socialinės reklamos spėjo pasklisti po socialinius tinklus su pašaipa, kaip galima šitaip prisikalbėti.

BFL nuotr./Saulius Galadauskas
BFL nuotr./Saulius Galadauskas

Aludarių gildijos vadovas Saulius Galadauskas 15min.lt sakė, kad reklama su J.Valančiūnu kurį laiką nebus naudojama, nes vairavęs neblaivus jis bent kuriam laikui prarado moralinę teisę agituoti jaunimą negerti.

„Tikiuosi, kad čia yra pirma ir paskutinė jauno žmogaus klaida ir jis pasimokys. (...) Šiek tiek juokingai ta reklama atrodė tame kontekste, kas įvyko, todėl šiuo atveju kuriam laikui Jonas moralinę teisę agituoti už blaivybę prarado, suspendavo kuriam laikui“, – neatmeta, kad reklama vėliau gali vėl būti rodoma, S.Galadauskas.

Žinojo, kad geria

Tiesa, kad pats J.Valančiūnas nėra abstinentas ir alkoholį vartojo dar tuomet, kai dėl amžiaus jo negalėjo įsigyti pats, Aludarių gildijai nebuvo naujiena ir tada, kai socialinė reklama dar tik buvo kuriama.

Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas

Net skatindamas jaunimą negerti 2012 m. J.Valančiūnas pripažino pats nesąs visiškas abstinentas ir tikino, kad išgerti vieną kitą bokalą alaus nėra didžiausia blogybė.

„Nesu šventas, kartais alkoholį vartoju. Pirmą kartą svaigiųjų gėrimų paragavau būdamas septyniolikos. Kas nupirko? Geri dėdės“, – tuomet sakė jis.

S.Galadauskas aiškino, kad toks krepšininko atvirumas nebuvo priežastis jo nekviesti būti reklamos veidu. Aludarių gildijos vadovo nuomone, išgarsėjęs žmogus pripažindamas, kad jam tai padaryti netrukdė kartais išgeriamas alaus butelis, neskatino jaunimo manyti, kad kartais vartoti alkoholį anokia nuodėmė.

Visiems šiokia tokia žala yra, kai toks autoritetas, žvaigždė taip susimauna. Skaudu, bet ne katastrofa, – vertino S.Galadauskas.

„Jis sakė, kad tai yra klaida ir nenorėtų, kad kiti tai darytų. Supraskite, jei agituojame jaunimą už blaivybę, tai daryti turi populiarus ir autoritetą turintis žmogus. Jonas tikrai tuo metu nebuvo problemiškas. Dėl praeities jis pajuokaudamas pripažino, kad paišdykaudavo, bet pridūrė manantis, kad geriau to nebūtų daręs. Jis buvo pakankamai nuoširdus“, – aiškino Aludarių gildijos vadovas.

Aludarių gildijos vadovas pripažino, kad dabartinis J.Valančiūno poelgis visuomenei ir Aludarių gildijai daro žalą. „Visiems šiokia tokia žala yra, kai toks autoritetas, žvaigždė taip susimauna. Skaudu, bet ne katastrofa“, – teigė jis.

Gerbėjai siūlo pavežėti

Lietuvos aludarių gildijai socialinė reklamos kampanija, kurioje filmavosi ir J.Valančiūnas, kainavo 250-300 tūkst. litų. Ši akcija turėjo trukti vos du mėnesius, tačiau reklama su J.Valančiūnu gildijos tinklalapyje buvo publikuojama iki šiol.

Pats J.Valančiūnas antradienį išplatino atsiprašymą už neatsakingą poelgį.

Tuo tarpu jo gerbėjai internete sportininkui reiškia palaikymą ir rašo, kad mielai taptų jo vairuotojais dabar, kai pats krepšininkas sėsti prie automobilio vairo kurį laiką greičiausiai negalės.

Sustabdytas Kanados pareigūnų J.Valančiūnas įpūtė į alkotesterį daugiau nei 0,8 promilės alkoholio. Sulaikytame automobilyje taip pat rasta atidarytų alaus butelių. Pagal Kanados įstatymus jam gresia 1000 JAV dolerių piniginė bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas metams. Be to, J.Valančiūnui gresia ir diskvalifikavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius