-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 09

Nedrausmingiems parlamentarams vėl ruošiamos sankcijos

Seimo nariai, piktybiškai nelankantys posėdžių ir taip trikdantys svarbių sprendimų priėmimą, išvedė iš kantrybės parlamento vadovybę.
Apytuštė Seimo salė
Apytuštė Seimo salė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Seimas

Nedrausmingus politikus svarstoma pažaboti nuobaudomis, tarp kurių – algų mažinimas, viešinimas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kaip teigia dienraštis, toli gražu ne visi tautos išrinktieji pareigingai lanko Seimo plenarinius, komitetų ar komisijų posėdžius, o dėl prasto lankomumo stringa svarbūs darbai. Tuo dar pavasarį ypač skundėsi Seimo Užsienio ir Europos reikalų komitetų nariai.

Prasidėjus parlamento rudens sesijai tikimasi priimti sprendimus, kurie padėtų pagerinti plenarinių ir komitetų posėdžių lankomumą. Viena iš svarstomų sankcijų – algų mažinimas tam tikra suma už kiekvieną praleistą plenarinį ar komiteto posėdį, dienraščiui patvirtino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Šiuo metu piniginės nuobaudos taikomos tik Seimo nariams, be pateisinamos priežasties praleidusiems daugiau kaip pusę plenarinių posėdžių, kuriuose išnksto buvo numatytas ir įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo. Tokiems parlamentarams to mėnesio atlyginimas mažinamas trečdaliu.

Seime jau būta iniciatyvų griežčiau vertinti parlamentarus už praleistus posėdžius, tačiau tokios Seimo statuto pataisos nebuvo priimtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius