Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 12

Neeilinė Seimo sesija įvyks, Seimą pasiekė saugumo pažyma dėl Gamtinių dujų įstatymo

Pas Seimo pirmininkę Ireną Degutienę ketvirtadienį susirinkę parlamento frakcijų atstovai sutarė kitą savaitę surengti neeilinę Seimo sesiją. Politikai sukirto rankomis, kad joje nebus svarstomos Gamtinių dujų ir Atliekų tvarkymo įstatymų pataisos.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Šią savaitę opozicijos parlamentarai ėmėsi inicijuoti Seimo neeilinės sesijos sušaukimą, tokią pat iniciatyvą išreiškė ir valdančiajai koalicijai priklausantys politikai. Siekdami išvengti dviejų neeilinių Seimo sesijų parlamentarai susitarė sausio 17–19 dienomis surengti vieną, sujungiant abi anksčiau siūlytas darbotvarkes ir atsisakant dviejų įstatymų projektų.

Vienas iš jų – Gamtinių dujų įstatymo projektas – išimtas dėl gautos Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymos. Tai žurnalistams patvirtino opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis.

Anot jo, sutarta, kad dėl šio įstatymo posėdį surengs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas. „Toks buvo prašymas, ir logiška, jeigu taip yra (gauta VSD pažyma – aut.), reikia išsiaiškinti, kas ten yra. Nors priklausau komitetui, nežinau kas ten yra“, – kalbėjo V.Mazuronis. Paklaustas, ar pažymoje minimi Seimo nariai, opozicijos lyderis teigė to komentuoti negalintis, nes neskaitė dokumento.

Seimo pirmininkė šio klausimo nekomentavo. „Todėl, kad taip buvo sutarta“, – paklausta, kodėl iš darbotvarkės išimtas Gamtinių dujų įstatymas, sakė ji.

Laukia mūšis dėl Mokslo ir studijų įstatymo

„Labai džiaugiuosi, kad radome bendrą sutarimą“, – po susitikimo su frakcijų atstovais sakė I.Degutienė. Ji pridūrė, kad dėl iniciatyvos surengti neeilinę Seimo sesiją parašus teks rinkti iš naujo. Anksčiau Seimo pirmininkė skeptiškai vertino būtinybę rengti neeilinę sesiją, nes, anot jos, nebuvo užregistruotos įstatymo pataisos, tad nebuvo ir ką svarstyti.

Neeilinėje sesijoje planuojama svarstyti opozicijos atstovų parengtą laikinąjį Mokslo ir studijų įstatymą bei valdančiųjų užregistruotas to paties įstatymo pataisas. Šio įstatymo parlamentarams tenka imtis po to, kai Konstitucinis Teismas kai kurias teisės akto nuostatas pripažino prieštaraujančiomis Pagrindiniam įstatymui.

Socialdemokratų frakcijos narė Irena Šiaulienė žurnalistams sakė, kad Mokslo ir studijų įstatyme opozicija siūlo įtvirtinti, kad nuo kitų metų rugsėjo studentų rezultatai būtų vertinami už semestrą, o ne už dvejus mokslo metus, kaip yra dabar. „Socialdemokratai suinteresuoti, kad pataisos būtų priimtos, ir kad studijų kaina būtų visiems vienoda“, – pridūrė ji.

Kitą savaitę parlamentarai taip pat imsis Kėdainių laisvosios ekonominės zonos įstatymo projekto, Panevėžio laisvosios ekonominės zonos įstatymo projekto, Elektros energetikos, Infrastruktūrų reguliavimo tarnybos, Viešųjų pirkimų įstatymų projektų.

Taip pat ketinama išklausyti Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko pranešimą, energetikos ministro Arvydo Sekmoko atsakymus į Seimo narių klausimus.

Parlamentas taip pat spręs, ar sudaryti laikinąją komisiją dėl banko „Snoras“ bankroto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius