-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 09 10

Mitinguoja ir Klaipėdoje: „Galimybių pasas turi būti atšauktas“

Palaikydami sostinėje vykstantį mitingą, Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje, penktadienį taip pat rinkosi mitinguotojai. Nors kalbėta, jog jų bus apie 500, susirinko penkis kartus mažiau. Baiminantis neramumų mitingą saugojo policija, taip pat budėjo ir iškviestas ugniagesių automobilis. Patys mitinguotojai sakė norintys būti išgirsti – galimybių pasas turi būti atšauktas.
Mitingas Klaipėdoje: susirinko apie šimtas žmonių
Mitingas Klaipėdoje: susirinko apie šimtas žmonių / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Viena renginio organizatorių Virginija Jurgilevičienė teigė, jog negalėję vykti į Vilnių susirinko pasisakyti čia, Klaipėdoje. Pagrindinis prašymas, kad šis pasas būtų panaikintas.

V.Jurgelevičienė ketina kreiptis ir į Tarybą. Moteris teigia, kad labiausiai bijoma akmenų, kuriuos gali pradėti mėtyti protestuotojai.

„Reikia akmenų valdžiai, bet valdžiai bus mūsų popieriniai reikalavimai“, – sakė moteris.

VIDEO: Mitingas Klaipėdoje: norime, kad Galimybių pasas būtų panaikintas

Siekiama, kad Taryba pasisakytų galimybių paso klausimu, ar jis reikalingas, ar ne. Moteris įsitikinusi, jog jei nuomonę išreikštų 60 savivaldybių, Vyriausybė į tai turėtų atsižvelgti.

Varžomos laisvės

Į mitingą susirinkę dalyviai teigė, jog vakcinuoti ir nevakcinuoti asmenys rūšiuojami į pirmarūšius ir antrarūšius.

Klaipėdietė Aiza pasakojo, jog darbe pasiskiepijusių ir to nepadariusių yra maždaug apylygiai. Pagrindinis noras, kad skiepai netaptų privalomi, nebūtų daromas spaudimas.

„Yra diskriminacija, skiepyti ir neskiepyti. Skiepytiems viskas leidžiama, neskiepyti kaip antrarūšiai. Aš nesinaudoju galimybių pasu, specialiai neišsiimu, nereikia man“, – sakė mergina.

Kitas klaipėdietis tikino, jog teko pabuvoti užsienyje, tačiau ten esą tokių suvaržymų nesama.

„Nei Danijoj, nei Olandijoj, Begijoj nėra kaip čia. Eini laisvas... O čia... kas darosi. Čia padaryta tam, kad ką prisiėmė, kas nenaudojo visų skiepų, čia parduot“, – kalbėjo klaipėdietis.

Onutė pasakojo esanti paskiepyta, atėjusi paklausyti, ką gi gero mitinguotojai pasakys, tačiau tikino esanti prieš galimybių pasą.

Jai antrino ir kita pasiskiepijusi klaipėdietė, kurią piktina valdžios požiūris į situaciją.

„Kitų kausimų nėra – vakcinos, pandemija, migrantų gerovė. Nei kainų didinimas, elektros, dujų, nieko, ūkio šalies reguliavimas“, – piktinosi moteris.

Jolantą į mitingą atginė karti asmeninė patirtis. Sausio 10 dieną jos mamą ištiko mikroinsultas.

„Nesuteikė pagalbos, pasakė koronaviruso požymiai. Išvada – šiuo metu mamytė guli lovoje vartoma. Laisvą minutę turiu, atėjau čia, išklausyti, ką meras pasakys, gal pasirodys, – kalbėjo moteris. – Esu prieš šitą visą chaosą. Pasakoju, man kūnas dreba. „Ačiū“ medikams negaliu pasakyti, tiesiog pykstu. Koronavirusas gal ir yra, kaip kiti visi gripai, bet kiekvienas turim išsirgti savaime“.

Koronavirusas gal ir yra, kaip kiti visi gripai, bet kiekvienas turim išsirgti savaime.

Į mitingą atėjęs klaipėdietis gyvenimą Lietuvoje sulygino su konclageriu, nes, anot jo, žmogaus teisės imtos varžyti kiekviename žingsnyje.

„Norėčiau, kad būtų laikomasi Konstitucijos, ne interpretuojama, atimama kaip kažkokiais kooperatiniais laikais, pavogiamas turtas, grąžinama už išpirką. Noriu, kad grįžtume į Konstitucinės, demokratinės valstybės rėmus, kaip gebėjo grįžti Danija, Švedija“, – sakė miestietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius