Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Neįgalieji bijo likti be savo dienos centro

„Užimate mūsų vietą? Pasiimkite mūsų negalią!“, „Ar nenumarinsi vilties, mere?“ – tokiais užrašais išmargintus plakatus savo rankose laikančius protestuotojus ketvirtadienį buvo galima išvysti prie miesto savivaldybės pastato.
Prie savivaldybės susirinkę protestuotojai reikalavo neatimti Partizanų gatvėje esančiose patalpose įkurto dienos centro.
Prie savivaldybės susirinkę protestuotojai reikalavo neatimti Partizanų gatvėje esančiose patalpose įkurto dienos centro. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šeimas, kuriose auga fizinę ir protinę negalią turintys vaikai, vienijančios bendrijos „Viltis“ nariai, sunerimę, jog gali prarasti savo dienos centrą, surengė protesto akciją.

„Norime atkreipti visuomenės dėmesį į savivaldybės užmojus iš mūsų atimti dalį pastato Partizanų gatvėje“, – teigė 76 šeimas vienijančios bendrijos „Viltis“ pirmininkė Joana Šimanauskienė.

Protestuotojus sunerimti privertė praėjusių metų pabaigoje savivaldybės Socialinių reikalų skyriaus specialistų parengtas tarybos sprendimo projektas, patekęs į gruodžio 18 dieną vykusio tarybos posėdžio darbotvarkę. Politikams pateiktame dokumente buvo numatyta pakeisti nuo 1997 metų galiojusią patalpų Partizanų gatvėje panaudos sutartį. Tiesa, tąkart politikai bendru sutarimu šį klausimą iš tarybos posėdžio darbotvarkės išbraukė.

Vakar miesto meras prie savivaldybės susirinkusius protestuotojus ramino, jog patalpų iš bendrijos „Viltis“ niekas atimti neketina. „Tačiau tos patalpos turėtų būti išnaudojamos racionaliau. Ta bendrija galėtų kurti socialinių paslaugų centrą kartu su kitomis socialinėmis nevyriausybinėmis organizacijomis, – kalbėjo Andrius Kupčinskas. – Tačiau „Viltis“ nori išskirtinių sąlygų. Aiškina, kad vykdo veiklą ir kad užtikrina normalią patalpų eksploataciją, tačiau duomenys rodo, kad yra visai priešingai. Todėl iš savivaldybės pusės yra noras, kad tos patalpos būtų racionaliai tvarkomos ir naudojamos“.

Kauno vadovas susirikusiuosius patikino, jog gruodžio mėnesį iš tarybos posėdžio darbotvarkės išbrauktas klausimas ateityje pakartotinai nebus svarstomas. Tačiau meras tuo pačiu pridūrė, jog su minėtomis patalpomis ir racionaliu jų išnaudojimu susijusios problemos vienokiu ar kitokiu būdu vis tiek turės būti sprendžiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius