Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

Neigia, jog baro „Bardakas“ darbuotojai nesitirs dėl COVID-19: „Esam suinteresuoti, kad jie grįžtų į darbą“

Vilniuje įsikūrusio baro „Bardakas“ darbuotojai sutiko dėl COVID-19 išsitirti profilaktiškai, teigia šio baro atstovas Matas Puodžiūnas taip paneigdamas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės žodžius.
Buvęs baras „Vėjai“ Vilniuje
Buvęs baras „Vėjai“ Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Penktadienį ryte R.Lingienė 15min užsiminė, kad vieno iš sostinės barų, kuriame fiksuotas koronavirusas, darbuotojai nenori dėl COVID-19 išsitirti prevenciškai.

„Kaip tik viename bare, kuriame registruotas protrūkis, vakar visiems darbuotojams buvo pasiūlyta išsitestuoti – mes gi negalime priversti. Tai mano žiniomis, pirminiais duomenimis, iš apie 21 darbuotojo sutiko 8“, – sakė ji ir apgailestavo, kad dalis darbuotojų nesielgia atsakingai.

Anksčiau NVSC pranešė, jog nauji COVID-19 atvejai siejami su barais „Bardakas“ ir „Sanatorija“.

Jų atstovas M.Puodžiūnas 15min nurodė, jog R.Lingienė pateikė klaidingą informaciją. Pasak jo, išsitirti sutiko 20 baro darbuotojų, o su vienu kol kas nepavyko susisiekti.

„Ketvirtadienį baro „Bardakas“ vadovas gavo prašymą iš NVSC pateikti darbuotojų sąrašą dėl ketinimo juos patikrinti profilaktiškai, ar neserga COVID-19. Tą pačią dieną šis sąrašas buvo nusiųstas el. paštu NVSC nurodant darbuotojų kontaktinius telefono numerius – 21 darbuotojo“, – laiške dėstė M.Puodžiūnas.

Penktadienio popietę barų, Vilniaus miesto savivaldybės ir NVSC atstovai, pasak jo, turėjo bendrą nuotolinę diskusiją. Jos metu R.Lingienė esą išreiškė nuogąstavimą, kad išsitirti dėl COVID-19 sutiko ne visi baro darbuotojai.

M.Puodžiūnas tikino, kad situaciją iš karto imta aiškintis. Galiausiai susisiekta su 20-čia darbuotojų, juos numatyta ištirti dėl COVID-19.

„Iki 17 val. 20 darbuotojų iš 21 buvo suregistruoti ir jiems paskirtas testų darymo laikas. 1 darbuotojo telefonas išjungtas ir mums nepavyksta su juo susisiekti“, – paaiškino barų atstovas.

Patys esame tyrę savo darbuotojus profilaktiškai – 44 testai atlikti privačioje klinikoje.

„Patys esam labai suinteresuoti, kad mūsų darbuotojai būtų kuo skubiau ištirti ir galėtų grįžti į darbą. Patys esame tyrę savo darbuotojus profilaktiškai – 44 testai atlikti privačioje klinikoje“, – pažymėjo M.Puodžiūnas ir dar kartą patikino, jog baras vykdė visus prašymus ir įsipareigojimus.

NVSC duomenimis, su Vilniuje greta įsikūrusiais barais „Bardakas“ ir „Sanatorija“ iš viso siejami devyni COVID-19 atvejai, ketvirtadienį po vieną užsikrėtimo atvejį nustatyta kiekviename jų.

Baras „Bardakas“ į epidemiologų akiratį buvo patekęs ir anksčiau – vasarą COVID-19 pasigavo vienas iš darbuotojų, virusas išplito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius