-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

Neįleidus į Lietuvą Kremliaus propagandisto, Rusijos URM kalba apie galimybę imtis atsakomųjų priemonių

Rusijos užsienio reikalų ministerija apgailestauja, kad Lietuva neįsileido su Kremliumi siejamo naujienų portalo regnum.ru vyriausiojo redaktoriaus Modesto Kolerovo, ir pareiškia apie galimybę imtis atsakomųjų priemonių.
Maskva
Maskva / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip sakoma ministerijos informacijos ir spaudos departamento komentare, kuris ketvirtadienį buvo paskelbtas ministerijos interneto svetainėje, liepos 30 dieną Lietuvos pasieniečiai uždraudė Rusijos Federacijos piliečiui M.Kolerovui įvažiuoti į Lietuvos teritoriją.

Tendencingais neigiamais pasisakymais apie Baltijos šalis garsėjantis M.Kolerovas vyko į Vilniuje laikraščio „Litovskij kurjer“ surengtą diskusiją „Lietuvos ir Rusijos santykių perspektyvos: „perkrovimas“ arba stagnacija“.

„Iškart, kai buvo gauta informacija šiuo klausimu, Rusijos pasiuntinybės Lietuvoje konsulinio skyriaus atsakingas pareigūnas išvyko į sienos kirtimo punktą, kur mūsų šalies informacinės agentūros vadovui suteikė būtiną pagalbą bendraujant su kompetentingais Lietuvos organais“, – rašoma komentare.

Rusijos ambasada Vilniuje nedelsdama nusiuntė Lietuvos užsienio reikalų ministerijai oficialią notą su prašymu išaiškinti tokių Lietuvos pareigūnų veiksmų motyvus. „Gavus atsakymą į ją bus priimtas sprendimas apie galimas atsakomąsias priemones iš rusų pusės“, – nurodo Rusijos užsienio reikalų ministerija, kuri tuo pačiu metu pabrėžia, kad „bet kokiu atveju uždraudimas įvažiuoti į Lietuvą garsiam Rusijos žiniasklaidos priemonių atstovui kelia didelį apgailestavimą, ypač turint omenyje Vilniaus deklaruojamą siekį plėtoti gerus kaimyniškus santykius su Rusija ir ... ištikimybę žodžio laisvės principams.“

Ketvirtadienio rytą Kenos pasienio punkte iš traukinio išlaipintas M.Kolerovas, kuris pasak Migracijos departamento yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą, savo pranešimą politologų diskusijos dalyviams perskaitė internetinio ryšio tilto metu.

M.Kolerovas yra buvęs Rusijos prezidento tarpregioninių ir kultūrinių ryšių su užsienio šalimis valdybos viršininkas. Į šias pareigas jį buvo paskyręs tuometinis Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius