-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 08

Neišsprendžiama problema – perpildyti tekstilės konteineriai

Tauragės rajone tekstilės konteineriai stovi jau ilgiau nei metus. Nors iš pradžių manyta, kad juos užteks ištuštinti kartą per 3 mėnesius, paaiškėjo, kad neužtenka ir karto per dvi savaites. Tekstilės konteineriai pilni nuolat, o šalia jų kaupiasi dėvėtų drabužių krūvos. Ar ši problema kada nors bus išspręsta?
Perpildyti tekstilės konteineriai Tauragėje
Perpildyti tekstilės konteineriai Tauragėje / kurjeris.lt/Daivos Žebelienės nuotr.

„Tauragės kurjerio“ redakcija nuolat sulaukia skundų ir nuotraukų elektroniniu paštu dėl vienoje ar kitoje Tauragės miesto vietoje perpildytų tekstilės konteinerių. Vieni žmonės nepatenkinti, kad nunešus nebereikalingus drabužius į konteinerį jie nebetelpa, kiti piktinasi dėl netvarkos prie jų.

Kaip sakė Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro (TRATC) Atliekų tvarkymo skyriaus vadovė Vilma Krištopaitienė, tekstilės konteinerius ištuština UAB „Virginijus ir Ko“, registruota Plungėje. Konteineriai ištuštinami kartą per dvi savaites, nors, TRATC atstovė pripažįsta, būtų geriau dažniau. Pasirašant sutartį su vežėjais manyta, kad pakaks vieno karto per metų ketvirtį. Realybė pasirodė kitokia.

Anot Atliekų tvarkymo skyriaus vadovės, kai kuriose miesto vietose konteineriai pripildomi labai greitai – vieną dieną konteineris ištuštinamas, o kitą dieną žmonės jau skambina, kad konteineris pilnas.

Pastaruoju metu TRATC‘as, kaip ir „Tauragės kurjeris“, sulaukė skambučių dėl pilno tekstilės konteinerio Dariaus ir Girėno gatvėje.

"Kadangi tekstilės konteineriai prisipildo netolygiai, vežėjas dėl vieno konteinerio važiuoti nenori", – apgailestavo V.Krištopaitienė.

Pasak jos, TRATC‘ui ši paslauga kainuoja daug. Už vieno konteinerio išvežimą TRATC‘as sumoka 75 eurus. Tačiau į atliekų tonos sutvarkymo kainą įskaičiuotas tik kartas per ketvirtį.

Tauragės rajone stovi 18 naudotos tekstilės konteinerių, iš jų 12 – mieste. Pavyzdžiui, Jurbarkas turi 43 tekstilės konteinerius ir ten tokia problema, anot V.Krištopaitienės, nekyla. Tikimasi, kad situacija pasikeis Tauragėje pastačius daugiau tekstilės konteinerių – Tauragės rajono savivaldybė jų pažadėjo nupirkti dar 12.

Pasak TRATC‘o atstovės, ant tekstilės konteinerių yra užrašai – žmonių prašoma atneštų drabužių nedėti ant žemės. Ji pati ne kartą pastebėjo, kad kai kurie žmonės net tuomet, kai tekstilės konteineriai nepilni, atneštus nebereikalingus drabužius su maišeliais ar be jų pameta šalia konteinerių.

V.Krištopaitienė pabrėžė, kad trečdalis dėvėtų drabužių, kuriuos žmonės išmeta į tekstilės konteinerius, dar tinkami dėvėti, todėl vežėjas juos perduoda labdarai. Dalis keliauja į tekstilės perdirbimo gamyklas, dalis panaudojama pašluosčių gamybai ir tik likusi tekstilė deginama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius