-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 06

Neįtikėtina istorija Molėtų rajone: iš degančios mašinos vietiniai gyventojai išgelbėjo vyrą

Šeštadienio popietę Molėtų rajono Gališkių kaime susiklostė neįtikėtina istorija. Netoli nenaudojamų ūkinių pastatų darbavęsi vyrai pastebėjo dūmus. Atbėgę į vietą jie išvydo degantį automobilį, o jame – liepsnose jau skęstantį žmogų. Rizikuodami savo sveikata, jie puolė traukti nelaimėlio lauk. Pro šalį kaip tik tuo metu vyko kariai iš Vokietijos, padėję suteikti pirmąją pagalbą.
Molėtų rajone vietiniai gyventojai iš degančios mašinos išgelbėjo vyrą
Molėtų rajone vietiniai gyventojai iš degančios mašinos išgelbėjo vyrą / Skaitytojo nuotr.

„Šiandien Molėtų rajone užsidegė mašina su žmogumi. Tuo metu netoliese darbavosi Arūnas J. Ir Valdas L. Pamatę kylančius juodus dūmus, jie pamanė, kad kažkas padegė žolę ir nubėgo pažiūrėti.

Atbėgę išvydo degančią mašiną. Jos viduje buvo žmogus. Galima buvo stovėti ir žiūrėti, kaip jis gyvas sudega, bet Arūnas su Valdu pasirinko kitą kelią – puolė patys traukti nelaimėlio iš mašinos. Jie labai rizikavo savo sveikata, apdegė rankas, bet rimtų sužalojimų nepatyrė.

Tuo pačiu metu pro šalį vyko kariai. Pamatę dūmus, jie privažiavo prie įvykio vietos. Rodos, buvo vokiečiai. Kariai suteikė nukentėjusiajam pirmąją pagalbą. Jie turėjo medicininių priemonių, tokių, kaip folija, kurią dėjo ant nudegusių vietų. Prižiūrėjo nukentėjusįjį, kol atvyko iškviesta greitoji medicinos pagalba. Atskubėjo ir dvi gaisrinės“, – neįtikėtina istorija 15min papasakojo viešai prisistatyti nepanorusi vietinė gyventoja.

Pasak jos, vienas iš dviejų gelbėtojų – Inturkės miestelio ugniagesys savanoris Arūnas J. Būtent jis buvo tas pirmasis, kartu su pažįstamu suskubęs į pagalbą. Jis dar pagirdė apdegusį žmogų vandeniu, gesino gaisrą savomis jėgomis, kol sulaukė pastiprinimo.

„Greitoji stipriai apdegusį nukentėjusįjį išgabeno į Vilniaus ligoninę. Šia istorija norisi parodyti, kad visai nesvarbu, vargšas tu ar turtingas, bet kai kurie žmonės rizikuodami savo gyvybėmis, yra pasiryžę išgelbėti bet kurį. Dar kelios minutės ir būtų tas žmogus gyvas sudegęs mašinoje. Kareiviai ir pagalba atvyko, kai jau tie du vyrai buvo kokius 20 metrų nunešę ištrauktą iš degančios mašinos žmogų“, – teigė Gališkių kaimo gyventoja.

Apie šį įvykį 15min patvirtino ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas. Pasak jo, iškvietimo ugniagesiai gelbėtojai sulaukė šeštadienį 14.38 val. Pranešta apie Inturkės seniūnijoje, Gališkių kaime užsiliepsnojusį automobilį ir žmogų jo viduje.

„Dar iki atvykstant mūsų pajėgoms, 63-ejų metų nukentėjusįjį iš mašinos išlaisvino Inturkės ugniagesys savanoris. Jam padėjo ir pro šalį tuo metu vykę karinių pajėgų medikai“, – informavo jis.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovo, iš automobilio ištrauktas žmogus nukentėjo stipriai – apdegė apie 50 proc. viso kūno. Ką jis veikė prie apleistų ūkinių pastatų mašinoje ir dėl ko kilo gaisras, aiškinasi policijos pareigūnai.

Ugniagesių gelbėtojų atstovų teigimu, gaisro metu taip pat išdegė apie 10 arų žolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius