-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 30

Neįtikėtina: vagišiams rūpi net unitazų dangčiai – iš Kauno miesto poliklinikos tualetų šiemet jų dingo 26

„Kalniečių poliklinikos tualetuose niekad nerasi ant klozetų dangčių. Kaip moteriai nusišlapinti? O dar ir tas tualetas per visą aukštą vienas, bendras su vyrais“, – gana intymią problemą iškėlė daugiau nei 40 metų šioje gydymo įstaigoje besilankanti Joana. VšĮ Kauno miesto poliklinika direktorius atskleidė neįtikėtiną to priežastį – vagiama viskas, net ir panaudoti poliklinikų tualetų šepečiai.
Kalniečių poliklinikos tualeto klozetas be dangčio
Kalniečių poliklinikos tualeto klozetas be dangčio / Skaitytojos Joanos ir Eriko Ovčarenko nuotr.

Pasak Joanos, ji niekad nėra mačiusi Kalniečių poliklinikoje klozeto su dangčiu. Kai kartą pasiteiravo gydymo įstaigos darbuotojos, kodėl jie neuždėti, išgirdo versiją apie nuolatines vagystes.

Skaitytojos Joanos nuotr./Kalniečių poliklinikos tualeto klozetas
Skaitytojos Joanos nuotr./Kalniečių poliklinikos tualeto klozetas

„Vyko poliklinikos remontas, maniau, patvarkys ir tualetus, žadėjo, bet... Teigia, kad viską vagia. Dažnai nerasi ir muilo, tualetinio popieriaus. O juk koronavirusas siaučia. Tiek vyrai, tiek moterys yra priversti naudotis vienu tuo klozetu be dangčio. Poliklinikos darbuotoja tikino, kad ir jie tais pačiais tualetais naudojasi. Netikiu. Dar pasiūlė nueiti į 7 aukštą, ten, tikėtina, dangtis bus. Bet aš juk neįgali, galiu ir nebespėt iki to 7 aukšto nulėkti. Specialiai nuėjau į antrą aukštą. Ten situacija ta pati, net vamzdžiai purvini tualetuose“, – problemą išdėstė Joana ir pasiūlė atkreipti dėmesį ir į neremontuotas ten pat įsikūrusio Psichikos sveikatos centro patalpas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Kibiša
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Kibiša

15min žurnalistei susisiekus su Kauno miesto poliklinikos vadovu Pauliumi Kibiša, šis patvirtino neįtikėtiną, iš pažiūros, vagysčių versiją – vagiamas įvairus poliklinikų turtas, net ir muilo tualete laikikliai, vėjeliai.

„Labai buitinė ir labai nemaloni problema“, – patikino įstaigos direktorius.

Pasak jo, vien per 2020 metus, atkreipiant dėmesį į tai, kad karantino mėnesiais buvo gerokai apribotas lankymasis gydymo įstaigose, iš Kauno miesto poliklinikos padalinių pavogti net 26 unitazų dangčiai: 6 Dainavos padalinyje, po 4 Kalniečių ir Šančių poliklinikose, 2 Centre ir net 10 Šilainių padalinyje.

„Pasikalbėjau su ūkio specialistais. Iš poliklinikos tualetų vagiama viskas, ne tik dangčiai – ir durų kabliukai, durų skląsčiai, apšvietimo lemputės. Šilainiuose viename tualete netgi rado sudėtą maišiuke pavogti (matyt, pamiršo) šepetį ir tualetinį popierių. Daug dangčių randame sulaužytų, nes kai kurie piliečiai lipa ant jų su kojomis. Ūkio darbuotojai, pastebėję tai, iš karto perka naujus dangčius bei kitus trūkstamus dalykus ir keičia.

Šiandien pats perėjau Dainavos ir Kalniečių tualetus – visur švaru, yra ir dangčiai, ir muilas, ir tualetinis popierius. Mums nepavyko nustatyti, kas pacientę nukreipė į 7-ą aukštą. Tai negalėjo būti mūsų darbuotojas, nes visi žino, kad vien pirmame Kalniečių padalinio aukšte yra net 3 tvarkingi tualetai, iš jų vienas – tik ką atremontuotas ir pritaikytas neįgaliesiems“, – rugsėjo 29 dieną teigė P.Kibiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius