Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 02

Neįtikėtinas finišas jau čia pat: iš Dakaro bėgantis Aidas Ardzijauskas – netoli Lietuvos

Ultramaratonus bėgantis ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas, lekiantis iš Dakaro į Vilnių, jau rytoj, šeštadienį, kirs Lietuvos sieną. Beveik 8 000 km bėgte įveikęs atletas sostinę planuoja pasiekti sekmadienio vakarą.
Neįtikėtinas finišas jau čia pat: iš Dakaro bėgantis Aidas Ardzijauskas – netoli Lietuvos
Neįtikėtinas finišas jau čia pat: iš Dakaro bėgantis Aidas Ardzijauskas – netoli Lietuvos / Gedmanto Kropio nuotr.

Finišas – sekmadienį vakare

Aidas Ardzijauskas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį nusprendė paminėti savaip: per 100 dienų iš Dakaro parbėgti į Vilnių. Tai – beveik 8 000 km.

Startavęs praėjusių metų spalio 25 dieną iš Senegalo sostinės ugniagesys bėgte įveikė Senegalą, Mauritaniją, Vakarų Sacharą, Maroką, Ispaniją, Prancūziją, Italiją, Austriją, Čekiją ir šiuo metu bėga paskutinius kilometrus per Lenkiją iki Lietuvos sienos.

Startavęs praėjusių metų spalio 25 dieną iš Senegalo sostinės ugniagesys bėgte įveikė Senegalą, Mauritaniją, Vakarų Sacharą, Maroką, Ispaniją, Prancūziją, Italiją, Austriją, Čekiją.

Jau rytoj, vasario 3 d., šeštadienį Aidas įbėgs į Lietuvą. Vilniaus link lėks per Lazdijus, Alytų. Planuoja, kad gimtą šalį perbėgti jam pakaks dviejų dienų. Tuos, kurie laikė už jį kumščius, Aidas kviečia susirinkti sekmadienį, vasario 4 d., Vilniaus rotušės aikštėje 20 val. Ten numatomas A. Ardzijausko ultra bėgimo finišas.

Pirminis užsibrėžtas tikslas – 8 tūkst. km prabėgti per 100 dienų ir Lietuvą pasiekti vasario 16-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Bet atletas Vilnių pasieks greičiau. Jis pripažįsta, kad pasiliko laiko rezervo, jeigu nenumatytos aplinkybės jį būtų sustabdžiusios. Tačiau daugiau nei du mėnesius sportininko nekankino jokios negandos ir jis sugebėjo palaikyti stabilų tempą. Kasdien Aidas nubėgdavo beveik po 2 maratonus.

Šlapi paskutiniai kilometrai

„Labai laiku prabėgome Alpes. Kaip tik tądien, kai kalnus palikome už nugaros, juose pradėjo gausiai snigti ir daugelis kelių buvo uždaryti. Spėjome juos prabėgti, tad Lietuvą pasieksime anksčiau,“ – džiaugėsi A. Ardzijauskas.

Kasdien Aidas nubėgdavo beveik po 2 maratonus.

Paskutinės bėgimo savaitės per vidurio Europą ne pačios lengviausios: kone kiekvieną dieną bėgiką skalbia tai sniegas, tai lietus, pučia stiprus vėjas. Jis sako, kad Lenkijoje itin sunku bėgti ir dėl to, kad keliai siauri, jais zuja milžiniški sunkiojo transporto srautai, dažnai tenka trauktis į šoną.

„Anksčiau tiesiog bėgau, apie nieką negalvojau. Gyvenau šia diena. Dar rytojumi. Nes kiekvieną dieną reikėjo bėgti. Dabar mano nuotaika jau pakili, nes namai ranka pasiekiami,“ – apie savos lovos ilgesį užsiminė ugniagesys.

Numatomas A. Ardzijausko rekordinio šimtmečio bėgimo finišas – vasario 4 dieną, 20 val. Vilniaus rotušės aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius