Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Nekilnojamojo turto bendrovės neparduotus butus siūlo pirkti Vilniaus savivaldybei

Savivaldybei siūloma per 10 metų išpirkti apie 800 pastatytų, tačiau iki šiol neparduotų butų. Juose būtų galima apgyvendinti iki tūkstančio socialiai remtinų vilniečių.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) Vilniaus valdžiai pasiūlė išpirkti nekilnojamojo turto bendrovių sostinėje pastatytus butus, rašo „Vilniaus diena“.

LNTPA pirmininkės Dalios Bardauskienės teigimu, šiuos tuščius butus būtų galima paversti socialiniu būstu.

Šios, prasidėjus ekonominei krizei, neįstengia parduoti visų pastatytų būstų ir dėl to patiria nuostolių.

LNTPA pirmininkės Dalios Bardauskienės teigimu, šiuos tuščius butus būtų galima paversti socialiniu būstu. Juos išpirkusi miesto valdžia bent iš dalies išspręstų butų stokos problemą, kartu pagerintų ir nekilnojamojo turto bendrovių ekonominę padėtį.

Antradienį savivaldybės vadovams pateikti preliminarūs nekilnojamojo turto sostinėje duomenys. Kol kas siūloma išpirkti tik apie 400 tuščių 1-3 kambarių butų Perkūnkiemyje bei Gabijos ir Vydūno gatvėse. Nustatyta ir preliminari butų kaina: apie 3,5 tūkst. litų už 1 kvadratinį metrą. Iš viso mieste pūpso apie 700-800 neparduotų būstų, kuriais galėtų pasinaudoti socialiai remtini asmenys.

Savivaldybė į pasiūlymą žvelgia palankiai, tačiau galutinio sprendimo priimti neskuba. Pirmiausia valdžią stabdo finansavimo klausimas. Mat apie 400-800 butų siūloma išpirkti per 10 metų. Miesto valdžia, norėdama jau šiemet į butus įkelti pirmuosius naujakurius, turėtų iki metų pabaigos sumokėti apie 16 mln. litų.

Kadangi miesto ižde tiek lėšų nėra, būtina prašyti Vyriausybės pagalbos. Šioji pagal socialinio būsto plėtros programą yra numačiusi sostinei šiemet skirti apie 13 mln. litų. Miesto valdžiai reikėtų pridurti dar 3 mln. litų, kuriuos tikimasi atrasti biudžete.

Tačiau 16 mln. litų – tik pradinis įnašas. Norėdama perpirkti pastatytus būstus, miesto valdžia privalo užsitikrinti finansavimą iš Vyriausybės ateinantiems 10 metų. Kasmet preliminariai reikėtų sumokėti po 10-16 mln. litų. Konkrečią kainą parodytų viešasis pirkimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius