-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 26

Teismas: nelegalaus darbo faktas „Amber Promotions“ įrodytas, bauda pagrįsta

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pripažino, kad laikinai kelionių agentūrai „Amber Promotions“ vadovavęs G.J. už nelegalų darbą pagrįstai buvo nubaustas 15 tūkst. litų bauda.
Pakviesti į „Amber Promotions“ prezentaciją viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“ žmonės viliasi laimėti plazminį televizorių, tačiau gauna vien tik laikrodžius, įpakuotus kartoninėje dėžutėje. Negana to, dažnas, susigundęs gražiais pažadais, nusiperka atostogas Tenerifėje, nors skrydis ir maitinimas į k
„Amber Promotions“ viliojo prizais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teismas konstatavo, kad šią baudą G.J. gavo už netinkamai vykdytas pareigas – esant visiems darbo sutarties požymiams, G.J. leido bendrovėje dirbti penkiems asmenims, su jais nesudaręs darbo sutarčių ir nustatyta tvarka nepranešęs Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai, pranešė LVAT atstovė spaudai.

Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai per patikrinimą „Amber Promotions“ patalpose rado šioje bendrovėje faktiškai dirbančias penkias darbuotojas, su kuriomis darbo sutartys nebuvo sudarytos, darbuotojų pažymėjimai neįteikti, pranešimas Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritoriniam skyriui nepateiktas.

LVAT teisėjų kolegija pabrėžė, kad iš bylos medžiagos akivaizdu, jog direktorius netinkamai vykdė savo pareigas, nepakankamai kontroliavo darbo santykius, ir nepadarė to, ką privalėjo padaryti – neužtikrino, kad įmonės naudai dirbantys darbuotojai pradėtų dirbti tik sudarę rašytines darbo sutartis. Nors apeliantas teigė, kad nemokėdamas kalbos negalėjo žinoti įstatymų reikalavimų, teismas pabrėžė, jog įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

2009-ųjų lapkritį Lietuvoje pradėjusi veikti „Amber Promotions“, neturėdama nei kelionių organizatoriaus, nei kelionių agentūros pažymėjimo, Lietuvos gyventojams siūlė įsigyti tarptautinio atostogų klubo narystę arba apgyvendinimo paslaugas. Šios įmonės atstovai kvietė į pristatymus ir žadėjo prizus.

Vilniaus apygardos teismas birželio 27 dieną iškėlė bankroto bylą Graikijos piliečio valdomai turizmo paslaugų įmonei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius