-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 15

Nelegalias statybas įteisinantį įstatymą svarstys iš naujo

Seimas antradienio posėdyje nusprendė pritarti prezidentės Dalios Grybauskaitės veto Statybų įstatymo pakeitimams, kuriais norėta apriboti pareigūnų teisę laisvai spręsti, ar savavališką statybą griauti, ar įteisinti.
Seimo posėdis
Seimo posėdis / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 2 Statybos Seimas

Parlamentarai dėl veto net nebalsavo – tam, kad jis būtų svarstomas iš naujo, pritarta bendru sutarimu. Įstatymą ketinama svarstyti kitą antradienį.

Statybos įstatymo pakeitimus vetavusi prezidentė teigė, jog jos sudaro sąlygas nelegalioms statyboms įteisinti. Įstatymo pakeitimais apribota pareigūnų teisė laisvai spręsti, ar savavališką statybą griauti, ar įteisinti. Prezidentės nuomone, įstatymui trūksta skaidrumo.

Prezidentės parengtuose siūlymuose numatoma, jog savavališkų statybų įteisinimas būtų įmanomas tik išimties atvejais, kai statyba konkrečiame sklype pagal patvirtintus teritorijų planavimo dokumentus galima ir neprieštarauja privalomiems aplinkosaugos, kultūros paveldo, saugomų teritorijų teisės aktų reikalavimams, tačiau statytojas neturi statybos leidimo ar vykdydamas statybas nukrypo nuo parengto projekto.

Taip pat siūloma prevenciškai užkirsti kelią piktnaudžiavimams teise įteisinti savavališkas statybas. Vyriausybei rekomenduojama nustatyti įmoką už savavališkos statybos padarinių šalinimą.

Siekiant aiškiai apibrėžti dėl savavališkų statybų kaltų asmenų atsakomybę, siūlomi ir Lietuvos Baudžiamojo kodekso pakeitimai, už savavališkas statybas numatant baudžiamąją atsakomybę ne tik fiziniams, bet ir juridiniams asmenims.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius