Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 11

Nelegaliems kioskams – valdžios apynasris

Specialios darbo grupės parengta tvarka, pagal kurią kioskų savininkai prekiauti galės tik su savivaldybe sudarę kioskų naudojimo viešose miesto vietose sutartį, sulaukė Kauno politikų palaiminimo.
Legaliai prekiaujančių asmenų kioskai bus specialiai pažymėti
Legaliai prekiaujančių asmenų kioskai bus specialiai pažymėti. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Ši tvarka Kaune įsigalios nuo liepos 1 dienos. Ar kioskuose bei paviljonuose prekiaujantys asmenys tai daro teisėtai, prižiūrės kiekvienos miesto seniūnijos atstovai ir naujai įkurtos Viešosios tvarkos tarnybos specialistai. Atlikti šią funkciją jiems bus nesunku – apie legalią prekybą bylos prie kiosko fasadinės dalies pritvirtintas su savivaldybe pasirašytos sutarties numeris.

Neteisėtą prekybą vykdysiančių asmenų kioskai ar paviljonai nedelsiant bus  išvežami ir saugomi. Už išardymo, gabenimo ir saugojimo paslaugas turės susimokėti kioskų savininkai.

„Pastebėjome, kad mieste vis dar išlieka smulkiųjų prekybininkų, kurie savo veiklą vykdo nelegaliai, nemoka mokesčių, todėl Kauno miesto savivaldybė imsis atitinkamų priemonių, kad tokios netvarkos nebūtų. Vietos rinkliava už prekybą, kurią sumoka prekybininkai, yra tikrai simbolinė. Jeigu prekybininkai vykdys nelegalią prekybą, piktybiškai vengs sudaryti sutartis, jų kioskai teismine tvarka bus nukeliami, o jų vietoje galės įsikurti sąžiningi verslininkai", – oficialiai išplatintame pranešime cituojamas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius