-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

Nelegalių statybų bylos keliauja iš teismo į teismą

Lietuvos teismuose toliau narpliojamos nelegalių statybų Kuršių nerijoje bylos. Šiuo metu jų iš viso užvesta net 39-ios.
Šiuo metu teismuose nagrinėjamos 39 bylos dėl neteisėtų statybų Kuršių nerijoje.
Šiuo metu teismuose nagrinėjamos 39 bylos dėl neteisėtų statybų Kuršių nerijoje. / E.Jankausko nuotr.
Temos: 1 Kuršių nerija

Dėl 22-ų iš šių bylų kol kas nėra jokių sprendimų, galutiniai sprendimai priimti tik dėl keturių bylų.

„Greičiausiai nagrinėjamos tos bylos, kuriose nėra reikalavimų griauti statinius. Tokiais atvejais reikia naikinti administracinius aktus, detaliuosius planus, statybos leidimus, tačiau statybų darbai dar neprasidėję, todėl ir pasekmės lengvesnės. Iki šių metų pabaigos dėl daugumos tokių bylų, kurios yra administraciniuose teismuose, bus priimti galutiniai sprendimai“, – komentavo Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teisės departamento direktorius Tadas Škimelis.

Visose iki šiol nagrinėtose bylose Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė Visose iki šiol nagrinėtose bylose Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė panaikinti detaliuosius planus ir statybos leidimus.panaikinti detaliuosius planus ir statybos leidimus. Anot T.Škimelio, sunkiausios bylos, kuriose prašoma statinius griauti. „Čia daug problemų, nes statiniai įkeisti bankams, kelis kartus parduoti, paimtos paskolos. Pirkėjai įrodinėja, kad sąžiningai nusipirko, nes ne jie rūpinosi statybos leidimais. Tačiau laikomasi pozicijos, kad iš neteisės negali atsirasti teisė. Prokuratūra laikosi pozicijos, kad jei pradžia yra bloga, visi kiti grandinėje esantys teisės aktai turi būti panaikinti“, – sakė T.Škimelis. Iki šios dienos yra paduoti 6 ieškiniai, kuriuose prašoma statinius griauti.

Tačiau, pavyzdžiui, garsioji Arvydo Sabonio statinių byla nukeliavo į Lietuvos apeliacinį teismą, nes Klaipėdoje buvo priimtas sprendimas statybos leidimų nepanaikinti.

T.Škimelis prognozavo, kad statytojai kovos iki galo ir visos šios bylos anksčiau ar vėliau pasieks Aukščiausiąjį Teismą, tad galutiniai sprendimai bus priimti tik po 2-3 metų. Tačiau ir pasiekus kulminaciją bei nugriovus statinius lauktų antroji teismų banga – statytojai siektų žalos atlyginimo ir tokiu atveju eitų kalba apie dideles sumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius