Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 27

Nemalonūs senamiesčio vaizdai: gaišenos muziejaus kaimynystėje

Keli žingsniai nuo tarptautinio pripažinimo sulaukusio Modernaus meno muziejaus Vilniuje – nugaišę gyvūnai. Savivaldybės atstovai aiškino valę patalpas.
Negyvi gyvūnai sostinės senamiestyje
Gaišenos senamiestyje / 15min skaitytojo nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas, kurio teigimu, sostinės senamiestyje kasryt akis bado nugaišusių gyvūnų liekanos. Vyras pasakoja pastebėjęs, kad vietoje dirbo veidą saugančias kaukes dėvintys darbininkai.

„Kiekvieną rytą praeinant pro parkelį Pylimo g. 21B (prie Mo muziejaus) tenka rasti negyvų gyvūnų, taip pat teko matyti, kaip ten esančiame objekte, panašiame į buvusį viešąjį tualetą, dirbo žmonės su respiratoriais, apsirengę specialiais rūbais“, – skundėsi skaitytojas.

[...] buvo atlikta nenaudojamų patalpų, esančių Pylimo g. 21B, pirminė deratizacija, vėliau išvežtos šiukšlės, atlikta papildoma deratizacija.

Prie laiško vyras prisegė nugaišusių gyvūnų nuotraukas.

Nurodytu adresu – sostinės savivaldybei priklausantis nenaudojamas viešasis tualetas. Kitoje parkelio pusėje įsikūrę barai ir kavinės.

Sostinės savivaldybės atstovai 15min paaiškino, kad darbininkai su apsaugomis teritorijoje išties lankėsi. Miestui priklausančiose nenaudojamose patalpose buvo naikinami graužikai.

15min nuotr./Savivaldybei priklausančios patalpos pažymėtos raudona spalva
15min nuotr./Savivaldybei priklausančios patalpos pažymėtos raudona spalva

„Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva rugsėjo pradžioje buvo atlikta nenaudojamų patalpų, esančių Pylimo g. 21B, pirminė deratizacija (graužikų kontrolė – aut. past), vėliau išvežtos šiukšlės, atlikta papildoma deratizacija“, – rašome savivaldybės atsakyme.

Teigiama, kad šiuo metu patalpos yra uždarytos, kad į jas nepatektų asocialūs asmenys. Daugiau informacijos apie nugaišusius gyvūnus savivaldybė nepateikė, tačiau gyvūnai galėjo apsinuodyti viešojo tualeto graužikams skirtais nuodais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius