Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 27

Nemokamai išduodami pasai Baltarusijos vizomis užpildomi per kelis mėnesius

Vilniaus migracijos valdyba bando paskelbti karą pasus nemokamai gaunantiems asmenims, nuolat kursuojantiems maršrutu Lietuvos sostinė–Baltarusija.
Pasas
Pasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai įžūlūs išlaikytiniai. Kitaip jų nepavadinsi“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ piktinosi Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis.

Pareigūnai tūkstančiams vilniečių už dyką keičia pasus, o naujų dokumentų puslapius žaibiškai pripildo vizos ir antspaudai, liudijantys apie išvykas į Baltarusiją. Puslapiai per kelis mėnesius prisipildo vizų bei antspaudų, tada dokumentai iš karto pakeičiami, rašo dienraštis.

Pareigūnai piktinasi, jog šie asmenys vadinami socialiai remtinais, bet darbo ieškoti nė nemano, nes parveždami iš kaimyninės valstybės pigesnių degalų, cigarečių arba maisto produktų, jie padoriai užsidirba.

Migracijos valdybos Pasų skyriaus specialistės Loretos Tumalavičienės nuomone, savivaldybė ar kita įstaiga turėtų pasidomėti ne tiktai dažnomis kelionėmis į Baltarusiją, bet ir socialiai remtinų asmenų pajamomis.

„Tereikėtų tokio vilniečio paklausti – iš kur jis turi pinigų dažnoms kelionėms į Baltarusiją?“ – svarstė L.Tumalavičienė.

G.Bagužis vylėsi, kad akiplėšas sutramdys bent Rinkliavų įstatymo pakeitimo projektas, kuriame socialiai remtinų asmenų grupei bus numatyti tam tikri apribojimai. Nemokamai bus keičiamas tik vienas asmens pasirinktas dokumentas ir tik bendra tvarka.

Iš viso Migracijos valdyba per 4 metus socialiai remtiniems asmenims, kurių daugumos veikla – kelionės į Baltarusiją, nemokamai išdavė 14 tūkstančių pasų, teigia dienraštis.

Anot G.Bagužio, socialiai remtini asmenys, reikalaudami nemokamų pasų, elgiasi labai akiplėšiškai. Beveik visiems jiems dokumentų reikia per vieną dieną.

„Teisės aktai leidžia tai daryti. Kai mes nenorėdavome keisti pasų, atvykėlis pareikšdavo: „Jūs privalote“, – pasakojo pareigūnas.

Įprastai asmenims, norintiems pasą gauti skubos tvarka per vieną dieną, tokia paslauga kainuoja 250 litų, o paso keitimas bendra tvarka – 150 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius