-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 27

Nemokamose konsultacijose abiturientams – dalyvių antplūdis

Į vasario 28 dieną, šeštadienį, Vytauto Didžiojo universitete vyksiančias konsultacijas jau užsiregistravo 1145 abiturientai. Pasiruošti įvairių dalykų valstybiniams egzaminams šį semestrą jiems nemokamai padeda VDU dėstytojai.
Nemokamose konsultacijose abiturientams – dalyvių antplūdis.
Nemokamose konsultacijose abiturientams – dalyvių antplūdis. / J.Petronio nuotr.

„Manau, kad taip gausiai abiturientai renkasi ir dėl psichologinių, ir dėl finansinių priežasčių. Daugelis jaučiasi pasimetę, tad susiburti ir kartu ruoštis laukiančiam išbandymui jiems turbūt smagiau. Kita vertus, ne kiekvienas krizės metu išgali samdytis korepetitorius“, – teigia viena renginio koordinatorių doc. dr. Rūta Eidukevičienė.

Daugiausiai užsiregistravusiųjų – 939 – šį savaitgalį ketina dalyvauti lietuvių kalbos konsultacijoje. 740 moksleivių dalyvaus ir anglų kalbos, 524 – istorijos, 337 – matematikos užsiėmimuose.

Vasario – kovo mėnesių šeštadieniais bei pavasario atostogų metu VDU kviečia abiturientus lankyti lietuvių kalbos, istorijos, fizikos, biologijos, matematikos, informacinių technologijų bei trijų užsienio kalbų (anglų, vokiečių, prancūzų) konsultacijas. Apsilankius užsiėmimuose kovo 21 dieną, bus galima gauti daugiau informacijos apie bendras priėmimo taisykles, o balandžio mėnesį taip pat planuojamos psichologijos dėstytojų paskaitos apie tai, kaip suvaldyti stresą.

„Konsultacijas teikia kvalifikuoti dėstytojai: geri savo srities žinovai, išmanantys mokyklų programas, dalyvaujantys rengiant ir recenzuojant vadovėlius, susipažinę su ankstesnių valstybinių egzaminų užduotims, populiarūs studentų tarpe. Kiekvieno dalyko užsiėmimai yra orientuoti į tuos abiturientus, kurie pasirinko laikyti valstybinį egzaminą, tačiau atvykti gali visi norintys“, - pasakojo VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Daugiau informacijos bei išankstinė registracija skelbiama VDU naujienų portale www.viduje.lt bei interneto svetainėje www.vdu.lt/priemimas.

Planuojama, kad nemokamas konsultacijos abiturientams bus teikiamos ne vien šiais metais. Ateityje bus ieškoma galimybių jas transliuoti ir nuotoliniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius