-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Nemokamų atostogų veržiasi ne visi

Sostinės mero rekomendacija Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojams per mėnesį pasiimti bent dvi dienas nemokamų atostogų neaplenkė ir pačių valdžios viršūnių. Nemokamų atostogų jau buvo išėjęs pats meras bei savivaldybės administracijos direktorius. Tokią galimybę svarsto ir vicemerai.
Vilniaus meras Vilius Navickas
Spalį nemokamomis atostogomis pasinaudojo ir meras Vilius Navickas, jis pasiėmė dvi atostogų dienas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Meras Atostogos

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas vienos dienos nemokamų atostogų buvo išėjęs praėjusį trečiadienį. Jis neatmetė galimybės ir kitą mėnesį nemokamai atostogauti. „Neskaičiavau, kiek dėl šių vienos dienos atostogų sumažės atlyginimas, tačiau turėčiau netekti apie 250 Lt“, – sakė V.Milėnas.

Spalį nemokamomis atostogomis pasinaudojo ir meras Vilius Navickas, jis pasiėmė dvi atostogų dienas. „Aš buvau pirmas, pasiėmęs nemokamų atostogų, ir visiems parodžiau pavyzdį“, – pasididžiavimo neslėpė meras. Jis tikino ir kitą mėnesį eisiantis tokių atostogų.

Dar pagalvos

Vicemeras Stanislovas Šriūbėnas šią savaitę yra išėjęs kasmetinių mokamų atostogų, tačiau „15min“ žadėjo, kad svarstys galimybę savo mokamas atostogas prasitęsti keliomis nemokamų atostogų dienomis.

Darbų tiek, kad nėra nei kada pagalvoti apie tas atostogas. Ar pats eisiu, dar nežinau, nes apie tai kol kas negalvojau.

„Dar nenaudojau nemokamų atostogų, bet iki Naujųjų metų, manau, tai padarysiu“, – praėjusią savaitę kalbėjo S.Šriūbėnas. Tiesa, jis pastebėjo, jog išėjus atostogų nukentėtų darbai. „Jei tą dieną nebūni darbe, tai natūralu, jog darbai lieka nepadaryti“, – sakė vicemeras.

Dideliu darbų krūviu skundžiasi ir mero pavaduotojas Romas Adomavičius. „Darbų tiek, kad nėra nei kada pagalvoti apie tas atostogas. Ar pats eisiu, dar nežinau, nes apie tai kol kas negalvojau“, – atviravo R.Adomavičius.

Problemų nemato

Vicemeras Gintautas Babravičius ketina pasiimti nemokamų atostogų, tačiau jų metu neapleisti darbų. „Tos nemokamos atostogos – tai solidarumo išraiška dėl savivaldybės taupymo, atsisakant atlyginimo. Ketinu pasiimti keletą tokių dienų, tačiau tai tikrai nebus atostogos, nes per jas dirbsiu“, – kalbėjo G.Babravičius. Vicemeras tikino dirbantis ne tik per atostogas, bet ir savaitgaliais. „Visada dirbu savaitgaliais, dirbsiu ir per tas simbolines atostogas, todėl darbai tikrai nenukentės“, – užtikrino G.Babravičius.

Atlygio už darbą savivaldybėje neimantis mero pavaduotojas Vidmanatas Martikonis neketina imti nemokamų atostogų. „Man tai visai neaktualu, nes dirbu visuomeniniais pagrindais. Jei pasiimčiau atostogų, savivaldybė iš to nesutaupytų nė cento“, – pasakojo vicemeras. Tačiau  V.Martikonis pastebėjo, jog kiti darbuotojai turėtų pasinaudoti mero rekomendacija ir pasiimti atostogų. „Jei vieną kitą dieną nebūtų kokio vicemero, nieko nenutiktų: juk žmonės atostogauja kelias savaites, važiuoja į komandiruotes ir viskas būna gerai. Peršasi išvada, kad vicemerai ir kiti darbuotojai tikrai galėtų šiek tiek pasispausti“, – sakė V.Martikonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius