-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 26

Nemokamų pietų į labdaros valgyklą ateina ir jaunimas, ir garbaus amžiaus senoliai

Valdžia džiaugiasi, kad ekonomika auga ir didėja atlyginimai, tačiau labdaros organizacijos ir socialinių paslaugų centrai sako, kad ir skurstančiųjų nemažėja. Vien Šiauliuose labdaros valgykloje kasdien nemokamų pietų ateina apie 150 žmonių, ir jų daugėja. Vargingai gyvenantys asmenys prašo ne tik nemokamo maisto, bet ir nakvynės bei kitokios paramos.
Sriuba
Sriuba / Photos.com nuotr.

Ponia Nijolė pasakoja į labdaros valgyklą užsukanti kasdien. Ir taip jau 10 metų. Visos moters pajamos – 120 eurų per mėnesį. Už tokią sumą turi pragyventi ir kiti panašaus likimo žmonės. Todėl čia gaunama lėkštė nemokamo maisto jiems labai svarbi.

Šiaulių labdaros valgykloje 5 dienas per savaitę nemokamo maisto gauna daugiau kaip 150 žmonių. Pusė iš jų – benamiai, kiti – gaunantys pajamas, kurios nesiekia 200 eurų. Nemokamų pietų ateina ir jaunimas, ir garbaus amžiaus senoliai. Pasak socialinės paramos centro atstovės, nepaisant augančios ekonomikos, skurstančiųjų mieste vis daugėja. Jie prašo ne tik maisto.

„Labai prašo maisto, sakykim, to nemokamo. Prašo apgyvendinimo laikino apgyvendinimo tarnyboje. Prašo paremti rūbais ir konsultacijos“, – sakė Šiaulių socialinių paslaugų centro atstovė Asta Lučinskienė.

Skurdžiai gyvenantiems šiauliečiams padeda labdaros organizacijos, jau kelerius metus prisideda ir profesinio rengimo centras. Jo mokiniai prieš didžiąsias metų šventes varguolius pakviečia prie šventinio stalo, įteikia dovanų, iškepa kalėdaičių.

Šiaulių socialinių paslaugų centro duomenimis, skurstančiųjų paramai kasmet reikia vis daugiau pinigų. Kitąmet vien nemokamiems pietums reikės beveik 50 tūkst. eurų.

Lankytojų daugėja ne tik labdaros valgykloje, bet ir nakvynės namuose. Prisiglausti nakčiai per šalčius šiemet nori apie 40 benamių, kai tuo pat metu pernai jų būdavo apie 30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius