-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 26

Nenukasto sniego ir ledo po juo spąstai Vilniaus kiemuose gali baigtis ir avarija

Žiemiški orai sausio vidury neturėtų stebinti, tačiau sostinės daugiabučių kiemuose po pūgos praėjus ir keturioms-penkioms dienoms vis dar išvažiuoti gali būti sudėtinga. Naujininkuose viename kieme pirmadienio rytą įvyko trys nedidelės avarijos, kadangi išvažiavimas eina įkalne, o sniegas slepia po juo esantį ledą. Prisišaukti pagalbos gyventojams sekėsi irgi sunkiai.

Avarijos kieme

Naujininkų gatvės 13 ir 15 namų gyventojai, nors po pūgos ir snygio praėjo visas savaitgalis, pirmadienį susidūrė su rimtais iššūkiais, mėgindami išvažiuoti iš savo kiemo.

Kaip pasakojo viena šio namo gyventoja, prie namų yra kalniukas, tad problemų čia kyla kiekvieną žiemą – niekas šio išvažiavimo nei valo, nei barsto.

„Žmonės į parduotuvę, darbus bijo važiuoti, nes neišvažiuoja iš kiemo. Pirmadienio rytą čia buvo trys avarijos! Ant kelio tiesiog ledas, mašinos slysta“, – skundėsi gyventoja.

Jos teigimu, sužinoję, kad turėtų kreiptis į Naujininkų seniūniją, žmonės ten skambino visais telefonais, kokius tik sugebėjo rasti, tačiau esą ilgą laiką nesisekė.

Moters darytuose vaizdo įrašuose matosi, kaip į kalniuką nepakilę automobiliai slysta atgal. O ir pėstiesiems ne ką geriau sekasi eiti – po suvažinėtu sniegu grynas ledas.

VIDEO: Slidus kiemas Vilniaus Naujininkuose

Vis dėlto pastangos rezultatų šiame kieme davė – antradienį čia jau buvo galima išvažiuoti kur kas lengviau. Ta pati gyventoja patvirtino, kad atvažiavę kelininkai pabarstė, gaila tik, jos manymu, kad po kelių avarijų.

Šiame kieme bent šiuo metu pravažiuoti jau kur kas lengviau. Kiek Vilniuje kiemų, kur situacija panaši, suskaičiuoti niekas nesiryžta.

Laukti ar kasti pačiam?

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, šiame kieme suskubta pagelbėti gyventojams dar pirmadienį.

„Naujininkų seniūnija informavo, kad 2022-01-24 d. valyti Naujininkų gatvę buvo nuvažiavęs UAB „Grinda“ valytuvas, bet gatvės negalėjo išvalyti dėl abiejose gatvės pusėse stovinčių automobilių. Seniūnija kreipėsi į gyventojus, kad patrauktų automobilius. Kiek anksčiau seniūnija kreipėsi, kad gyventojai patrauktų automobilius iš Kapsų ir Pelesos gatvių.

Antradienį Naujininkų g. 13 ir 15 kiemai išvalyti ir pabarstyti smėlio – druskos mišiniu. Prašome gyventojų supratingumo ir nepalikti netvarkingai pastatytų automobilių“, – teigė savivaldybė.

Už kiemus, šaligatvius, pėsčiųjų takus, viešojo transporto stotelių tvarkymą atsakingos 6 miesto tvarkymo įmonės – UAB „Stebulė“, UAB „VSA Vilnius“, UAB „Ekonovus“, UAB „Mano aplinka“, UAB „Ecoservice“, UAB „Šilėja“.

„Jei gyventojai pastebėjo ilgesnį laiką nevalytą atkarpą – prašome apie tai pranešti seniūnijai arba paskambinti numeriu 1664. Tačiau, žinoma, sveikintina, jei ir patys gyventojai nepabūgsta griebti į rankas kastuvą ir ne tik prisideda prie kaimynų gerovės, bet ir pasimankština“, – paklausus apie bendrą situaciją Vilniaus miesto daugiabučių kiemuose, komentavo Vilniaus savivaldybės atstovai.

Talkos sostinės kiemuose jau tapo įprastos – po didesnio snygio nemaža dalis gyventojų nebelaukia, kada kas nors atvažiuos ir išvalys jų kiemą, imasi tvarkymosi patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius