-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 28

Nepastatyti konteineriai Vilniui gali kainuoti arti pusės milijono: teismas nurodė atlyginti nuostolius

Nauji konteineriai taip ir nebuvo panaudoti, tačiau gali brangiai kainuoti Vilniaus miestui. Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą, kuris nepalankus savivaldybei ir įpareigoja ją sumokėti apie 400 tūkst. Nyderlandų bendrovei „BWaste International BV“ už patirtus nuostolius ir bylinėjimosi išlaidas. Tačiau ar tai jau pabaiga šioje istorijoje, sunku pasakyti, kadangi sprendimą gali skųsti visos pusės. Tiesa, kol kas nė viena neatskleidžia, ar tai padarys.
Įrenginėjami požeminiai konteineriai Gedimino pr. 64
Įrenginėjami požeminiai konteineriai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Teismai dėl pasibaigusios sutarties

Ši istorija prasidėjo dar 2018 metų lapkritį, kai bendrovė „VAATC“ ir Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį su dabar bankrutuojančia Nyderlandų karalystės bendrove „BWaste International BV“ „dėl papildomo komunalinių atliekų konteinerių aikštelių įrengimo ir požeminių komunalinių atliekų konteinerių šioms aikštelėms įsigijimo“.

Ši bendrovė tvirtina iš savo pusės sutartį būtų įvykdžiusi iki galo, jeigu tik „VAATC“ ir savivaldybė viską būtų irgi atlikę tinkamai.

Tad bendrovė kreipėsi į teismą prašydama pripažinti neteisėtu „VAATC“ ir Vilniaus miesto savivaldybės 2021 m. kovo 26 d. sprendimą minėtą sutartį „laikyti pasibaigusia, neatnaujinti sutarties vykdymo ir pripažinti, kad ši sutartis pasibaigė 2021 m. kovo 28 d. dėl savivaldybės kaltės“.

Bendrovė tvirtina iš savo pusės sutartį būtų įvykdžiusi iki galo, jeigu tik „VAATC“ ir savivaldybė viską būtų irgi atlikę tinkamai.

Taip pat prašyta, kad „VAATC“ ir Vilniaus miesto savivaldybė atlygintų nuostolius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius