Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 21 /18:01

Nepotizmo šmėkla Zarasuose: nauja merė vengia atsakyti į klausimus dėl vyro įdarbinimo buvusioje savo darbovietėje

Zarasų rajono mero rinkimus laimėjo Liberalų sąjūdžio kandidatė Nijolė Guobienė. Tapusi mere ji turėjo atsisakyti direktorės pareigų Zarasų profesinėje mokykloje, tačiau pozicijų įstaigoje neapleido – netrukus po rinkimų čia buvo įdarbintas jos vyras.
Nijolė Guobienė, Miglė Jankauskienė ir Valdas Guobys
Nijolė Guobienė, Valdas Guobys ir Miglė Jankauskienė / BNS ir Zarasų profesinės mokyklos nuotr.

N.Guobienė iki šių metų merų rinkimų 11 metų vadovavo Zarasų profesinei mokyklai, tad pažįsta kaip savo penkis pirštus ne tik kiekvieną pastato kampą, tačiau ir čia dirbančius žmones.

Laimėjusi rinkimus, ji turėjo atsisakyti šių pareigų, kadangi jos nesuderinamos su mero darbu, tačiau netrukus po rinkimų darbo vietą buvusioje dabartinės merės darbovietėje gavo jos sutuoktinis Valdas Guobys.

Iki šiol ramiu pensininko gyvenimu besimėgavęs buvęs Zarasų ligoninės vadovas profesinėje mokykloje gavo ne bet kokias pareigas, o direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai.

Visi pagrindiniai šios istorijos herojai priklauso Liberalų sąjūdžiui.

Direktorė nuo komentarų susilaiko

Zarasų profesinės mokyklos direktorės pareigas nuo šiol eina Miglė Jankauskienė, prieš tai įstaigoje užėmusi pareigas, kurias dabar eina naujos merės vyras.

Ji taip pat per kovą vykusius savivaldos rinkimus buvo išrinkta ir į Zarasų rajono tarybą.

M.Jankauskienė vadovauti profesinei mokyklai pradėjo nuo balandžio 13 dienos. Tą dieną prisiekė ir nauja Zarasų rajono merė N.Guobienė bei nauja taryba.

Zarasų profesinės mokyklos nuotr./Miglė Jankauskienė
Zarasų profesinės mokyklos nuotr./Miglė Jankauskienė

Viską žinau, bet nematau prasmės čia kažką aiškintis, nes jau kalbėjau ir vėl kartotis. Ačiū jums labai.

15min penktadienį susisiekė su M.Jankauskiene, tačiau ji į klausimus apie V.Guobio įdarbinimo aplinkybes atsakyti nesugebėjo.

„O aš jums čia turėčiau pateikti informaciją kažkaip?“, – svarstė Zarasų profesinės mokyklos vadovė.

Ji tvirtino gavusi žiniasklaidos užklausų, o penktadienį po pietų „nelabai galėjusi kalbėti, nes vyksta atvirų durų dienos“.

Be to, ji sakė ir nematanti prasmės „aiškintis“.

„Viską žinau, bet nematau prasmės čia kažką aiškintis, nes jau kalbėjau ir vėl kartotis. Ačiū jums labai“, – pokalbį nutraukė M.Jankauskienė.

Įdarbintas savaitei?

V.Guobys papasakojo gerokai daugiau ir atskleidė galbūt net ir anekdoto vertas detales apie savo įdarbinimą profesinėje mokykloje.

„Nutariau prašymą įvykdyti ir pagelbėti savaitę laiko, kol susiras pavaduotoją“, – 15min kalbėjo Zarasų rajono merės vyras.

Jis patikslino, kad sulaukė prašymo iš bendrapartietės profesinės mokyklos direktorės M.Jankauskienės savaitei tapti jos pavaduotoju infrastruktūrai.

„Tai va, šiandien paskutinė mano darbo diena (...) Terminuota sutartis“, – penktadienį tikino V.Guobys.

Nepaisant to, kad, kaip teigė, buvo įdarbintas tik savaitei, jo kontaktinė informacija buvo patalpinta profesinės mokyklos interneto svetainėje.

15min nuotr./V.Guobio kontaktinė informacija profesinės mokyklos interneto svetainėje
15min nuotr./V.Guobio kontaktinė informacija profesinės mokyklos interneto svetainėje

Šalia pareigų nenurodyta, kad V.Guobys jas eina laikinai, o kontaktinės informacijos paskelbimas gali rodyti, jog dirbti profesinėje mokykloje jis planavo ilgiau nei savaitę.

Pasak jo, Zarasų profesinei mokyklai verkiant reikėjo direktorės pavaduotojo infrastruktūrai, kadangi „yra projektai, kurie pradėti“.

Tiesa, kelios valandos po pokalbio su V.Guobiu informacija apie jį iš profesinės mokyklos interneto svetainės buvo pašalinta.

„Pinigai nerūpi“

Paklaustas, kokia buvo jo alga, jis negalėjo jos atsakyti.

„Tiksliai net nesidomėjau ir nežiūrėjau. Man nerūpi“, – kalbėjo profesinės mokyklos direktorės pavaduotojas infrastruktūrai.

Zarasų profesinės mokyklos nuotr./Valdas Guobys
Zarasų profesinės mokyklos nuotr./Valdas Guobys

Anot jo, profesinėje mokykloje tiek daug reikalų, kad jo einamos pareigos nė savaitę negali būti laisvos.

„Yra brigada žmonių, kurie dirba. Atidarom viešbutį, yra užsakymai jau – tą ir nuveikiau. Važiavom, pirkom kartu. Va toks ir darbas“, – paklaustas, ką nuveikė per savaitę, pasakojo V.Guobys.

Su žmona įsidarbinimo nederino

Jis tvirtino su žmona nederinęs planų įsidarbinti profesinėje mokykloje, tačiau N.Guobienė jį paskatino tą daryti: „sako – reikia padėti jaunam žmogui, kuris sutiko dirbti direktorės pareigose, tai aš ir sutikau padėti savaitę laiko“.

VRK nuotr./Nijolė Guobienė
VRK nuotr./Nijolė Guobienė

Be kita ko, V.Guobiui baigus darbą profesinėje mokykloje, jis tvirtino, kad jo pareigas užims irgi „laikinas žmogus“.

Jis taip pat per rinkimus su Liberalų sąjūdžiu pateko į Zarasų rajono tarybą.

Be to, jis teigė sulaukęs ir daugiau žurnalistų dėmesio dėl savo įdarbinimo, klausė – „kame čia kriminalas?“ ir tvirtino, kad „oponentai nesusitaiko su pralaimėjimu“ rinkimuose.

Vengia atsakymų

Penktadienio vakarą 15min pavyko susisiekti su nauja Zarasų rajono mere N.Guobiene, tačiau ji vengė atsakyti į klausimus, susijusius su savo vyro įdarbinimu buvusioje savo darbovietėje.

„Jūs jau viską aiškiai ten parašėt – paskaičiau, ačiū. Parašėt, tai jau čia jūsų etikos klausimas“, – į klausimą, ar derino savo vyro įdarbinimą profesinėje mokykloje, atšovė N.Guobienė.

Ji atsisakė į klausimus atsakyti kalbant telefonu.

„Straipsnis jau yra, ką čia plėtoti, bekalbėti? Su straipsniu susipažinau, gero savaitgalio. O jeigu domina, tai parašykit ir mes atsakysim“, – kartojo Zarasų rajono vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius