2011 03 09

Nepriklausomybės dieną – nauja meninė kompozicija

Kovo 11-ąją, Nepriklausomybės dieną, Klaipėdoje atsiras nauja meninė kompozicija, kviesianti klaipėdiečius nelaikyti savyje pykčio.
Kovo 11-osios renginiai prasidės spalvinga jaunimo eisena Klaipėdos gatvėmis.
Kovo 11-osios renginiai prasidės spalvinga jaunimo eisena Klaipėdos gatvėmis. / Socialinių mokslų kolegijos nuotr.

„Visi nešiojamės akmenį užantyje: pykstame ant aplinkinių, ant savo kolegų, vadovų, valdžios. Su tokiu akmeniu žengti toliau nebegalima. Kviečiame visus atsinešti po akmenį ir drauge išmesti į simbolinį Laisvės žiburį“, – kvietė renginio organizatorius Marius Tumšys, vadovaujantis „Renginių centrui“.

Kovo 11-ąją Klaipėdos Atgimimo aikštėje atsiras naujas meninis akcentas – kalvių nukaldinta 3 metrų aukščio ažūrinė kompozicija „Laisvės žiburys“. Klaipėdiečiai kviečiami atsinešti po akmenį, čia pat jį nuspalvinti, surašyti prispaudusias nelaimes, ar tiesiog savo vardą ir įmesti į skulptūrą. Tie, kurie savo akmenėlių neatsineš – galės pasiimti jų čia pat iš krūvos Atgimimo aikštėje. Organizatoriai jau yra parūpinę apie pusę tonos akmenėlių.

Viliamasi, kad po šios šventės skulptūra ras savo vietą ir taps nauju simboliu uostamiestyje. Skulptūros iniciatoriai viliasi, kad, pavyzdžiui, ir vestuvininkai mielai mes savo svajones į šią kompoziciją. „Norėdami keisti aplinką pirmiausia turime pradėti nuo savęs“, – teigė M.Tumšys.

Renginys prasidės 14.30 val. jaunimo eitynėmis „Mano akmuo“ nuo Klaipėdos universiteto miestelio. Eisenos dalyvius lydės spalvingi kojūkininkai. 15 val. Atgimimo aikštėje bus atidengta naujoji skulptūra. Ceremonijoje pasirodys Lėlių teatro aktoriai, koncertuos jaunieji talentai, sužibėję „Lietuvos talentuose“ – „Bjelle ir PeRu“ bei „Isado“ dainininkai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius