-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

Nepritarta aukštų pastatų statybai senamiestyje

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinis padalinys nepritaria didesnių, nei stovėję iki karo, pastatų statybai Klaipėdos senamiestyje ir siūlo laikytis ikikarinio senamiesčio užstatymo proporcijų ir stiliaus.
Pokarinis buvusio „Baltijos“ kino teatro vaizdas
Pokarinis buvusio „Baltijos“ kino teatro vaizdas. / Kulūros paveldo departamento nuotr.

Buvusio „Baltijos“ kino teatro pastato Žvejų g. 3, Klaipėdoje savininkai šiauliečiai UAB „Fisanta“ jau ketvirtą kartą bando gauti Nuolatinės Klaipėdos m. statybos komisijos pritarimą vietoj buvusio senojo kino teatro pastatyti aukštesnį ir 2200 kubiniais metrais didesnį nei buvo pastatą.

Ikikarinis pastatas buvo maždaug 5600 kubinių metrų  tūrio, po karo išliko beveik toks pats, tuo tarpu statytojai dabar projektuoja žymiai didesnius ir aukštesnius  maždaug 7800 kubinių metrų  tūrio svečių namus.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinis padalinys taip pat atkreipia dėmesį, kad per kelerius pastaruosius metus Žvejų gatvė Klaipėdos senamiestyje palei Danės krantinę jau yra sudarkyta užstatant senamiesčiui nebūdingais naujais, iki karo čia nestovėjusiais didžiuliais pastatais.

Agresyvių formų ir spalvų stiliniai ir betoniniai naujadarai Danės upės pakrantėje užgožė senuosius raudonų plytų sandėlius,  užstojo senamiesčio vaizdą nuo miesto centro.
Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinys siūlo buvusio „Baltijos“ kino teatro savininkams ir projekto autorei L.Bartkienei nekartoti tokių klaidų, atsisakyti papildomo tūrio bei aukščio, naujo pastato formas ir stilių pritaikyti prie Klaipėdos senamiesčio charakterio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius