-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 31

Neramumai pasienyje: agresyviai nusiteikę baltarusiai atsisakė praleisti lietuvius ir įvedė savo tvarką

Antradienį vakare 15min gavo pranešimą apie neramumus prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Paskambinęs vyras pranešė, kad pasienio punkte baltarusiai ėmėsi įvesti savo tvarką ir nusprendė, kad lietuviai turi laukti bendroje eilėje, nors paprastai galioja visai kita tvarka. Vyras taip pat pranešė, kad baltarusiai yra nusiteikę agresyviai.
Mašinu eilė
Mašinu eilė

Antradienio vakarą 15min redakcijai skambinęs vyras pranešė apie neramumus prie Šalčininkų pasienio punkto. Jis vėlų vakarą važiavo į Baltarusiją, norėdamas aplankyti giminių kapus.

Jis teigė, kad baltarusiai patys ėmėsi reguliuoti eiles ir spręsti, ką praleisti, o ko – ne.

„Šiuo metu stovi trys lietuvių automobiliai, kurie yra užblokuoti, o patys baltarusiai tiesiog gulasi po ratais“, – pasakojo vyras.

„Jie mano, kad yra kažkokia bendra eilė, bet eilės yra atskiros. Yra postas, tikrinantis lietuvių automobilius, ir yra tikrinantis baltarusių“, – teigė vyras.

Pasak jo, bandantiems pasienio punktą pravažiuoti lietuviams liepiama stoti į patį eilės galą, kurioje stovi vien tik baltarusiškos mašinos.

„Ir yra lietuviai, kurie to daryti nesutinka. Ir jų nemažai yra užblokuoti“, – pasakojo vyras.

Jis nusprendė nueiti tiesiai į pasienio tarnybą ir dirbančių asmenų prašė paaiškinimo apie susidariusią situaciją.

„Mes pradėjome klausinėti, ar jie turi mus praleisti. Jie atsakė, kad turi ir mes turėtume pravažiuoti be eilės, nes turėtų būti atskira eilė, kurioje tikrina tik lietuviškus automobilius. Bet baltarusiai nieko nepraleidinėja tiesiog ir reguliuoja tuos srautus“, – sakė jis.

Pasak vyro, šiuo metu prie pasienio punkto jau nusitiesė kelių kilometrų eilė, o tarp jų – bent trys lietuvių automobiliai.

Pasienio punktą automobiliu vyras pasiekė apie 22 val.

„Pirma ėjome pas pasieniečius, jie pasakė, kad iki pasieniečių punkto jie nereguliuoja ir turime skambinti policijai. Išsikvietėm policiją, jie sakė per pusvalandį atvažiuos, bet jau praėjo daugiau nei pusvalandis ir jie neatvyko“, – pasakojo vyras.

Vyras buvo pasipiktinęs, kad baltarusiai ėmėsi reguliuoti eismą pagal savo taisykles.

Jo teigimu, jie buvo nusiteikę agresyviai.

„Jie griūna po ratais, jeigu pradedi važiuoti, ant kapoto griūna, gąsdina, kad tuoj nuleis mašinos padangas ir mašiną sudaužys, siūlo mums duoti ir į veidą ir panašiai.

Prie pat pasienio punkto niekas nebudi. Vyksta betvarkė ir nieks iš valstybinių institucijų atstovų neateina jos sutvarkyti“, – sakė jis.

Vyras teigė, kad į kapines jis ir jo pažįstami važiuoja jau ne pirmą kartą ir yra susipažinę su tvarka. Jis teigė, kad šiame punkte lietuviams niekada netenka laukti bendroje eilėje.

Vyro teigimu, baltarusiai apgadino ir lietuvių automobilį.

Galiausiai, atvykus policijos pareigūnams, lietuvių automobiliai buvo praleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius