Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Neramumų krečiamoje Meksikoje V.Adamkus kruopščiai saugomas

Net ir Meksikos kariuomenei įsitraukus į karą su narkotikų baronais, šie neramumai netrikdo mūsų prezidento Valdo Adamkaus poilsio – jis toliau mėgaujasi Ramiojo vandenyno malonumais ir yra kruopščiai saugomas. Prezidento ramybę trikdo nebent kasdien iš Lietuvos pasiekiančios žinios.
Lietuvos Respublikos Prezidentas atvyko į Simferopolį.
V.Adamkų kasdien telefonu pasiekia žinios iš Lietuvos. / „Scanpix“ nuotr.

Nuo vasario 17 dienos iki šios savaitės pabaigos prezidentas V.Adamkus poilsiauja Meksikos kurorte Ikstapoje, rašo dienraštis „Respublika“. Tuo tarpu šioje šalyje nesiliauja valdžios pajėgų karas su narkotikų mafija. Turistų rojumi vadinta šalis netgi imta pravardžiuoti pragaro užkampiu.

Saugo patikimai

Tačiau prezidento patarėjas Lauras Bielinis teigia, kad jaudintis dėl V.Adamkaus saugumo nėra ko, nes Ikstapos kurortas yra labai toli nuo karo su narkotikų mafijos bosais.

„Meksikoje V.Adamkų saugo labai stipriai – galima sakyti, jų apsaugininkai su sombrerais ten stovi už kiekvieno kampo“, – dienraščiui sakė L.Bielinis. Patarėjas patvirtino prieš kelerius metus V.Adamkaus „Respublikai“ pasakytus žodžius apie jo apsaugą Ikstapoje. Tuomet prezidentas sakė, kad „tie apsaugininkai ten sulipę kone į visus aplinkinius viešbučio balkonus“. Vadovybės apsaugos departamento direktorius Raimundas Kairys taip pat sakė, kad neramioje Meksikoje V.Adamkus saugomas patikimai. Šalia prezidento visuomet yra vienas departamento karininkas.

Informuoja apie įvykius Lietuvoje

Tradiciškai žmonos Almos bei mokslo draugų kompanijoje besiilsinčiam V.Adamkui ramybės neduoda nebent du patarėjai – L.Bielinis ir Ramūnas Vilpišauskas. Jie kasdien, išskyrus savaitgalius, skambina V.Adamkui ir pasakoja, kas vyksta Lietuvoje.

„V.Adamkų per atostogas domina tik tie procesai, kurie vyksta Lietuvoje – susiję su kandidatais į prezidentus, Seimo politikų veikla, LEO LT ir t. t.“ – dienraščiui sakė L.Bielinis. Pasak jo, kartais savaitgaliais į Lietuvą paskambina ir pats prezidentas. Kasdien į Ikstapą siunčiamos įvykių apžvalgos, įstatymai ir kiti dokumentai, kuriuos V.Adamkus privalo pasirašyti savo ranka.

Beje, pasak L.Bielinio, V.Adamkus nekalba telefonu apie kruviną karą Meksikoje. Patarėjas mano, kad prezidentas turbūt viską pamato per televizorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius