-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 20

Neries pakrantėje surinkta 250 litrų teršalų

Antradienį Vilniaus vakariniame aplinkkelyje įvykusio eismo įvykio metu iš krovininio automobilio išsiliejo apie 500 l dyzelinio kuro. Didžioji dalis naftos produktų buvo surinkta iš karto, tačiau kita dalis per paviršinių nuotekų surinkimo tinklus pateko į aplinką. Bendrovės „Grinda“ specialistai kartu su ugniagesiais gelbėtojais surinko 250 l dyzelinio kuro ir vandens mišinio.
Neries pakrantėje surinkta 250 litrų teršalų
Neries pakrantėje surinkta 250 litrų teršalų / „Grindos“ nuotr.

„Išsiliejusių naftos produktų surinkimui naudojamos kelios priemonės, – pasakoja UAB „Grinda“ Gamybos tarnybos vadovas Dalius Kuliešius. – Kai tai įmanoma, specialistai teršalus surenka specialiais siurbliais, tačiau šiuo atveju juos panaudoti nebuvo galimybės, todėl naftos produktai buvo semiami ir pilami į konteinerius, o teršalų likučiai buvo renkami specialiomis absorbuojančiomis servetėlėmis.“

VIDEO: Teršalų iš vandens telkinio surinkimas

Taršos likvidavime dalyvavo ne tik 7 Vilniaus miestą prižiūrinčios bendrovės „Grinda“ specialistai, bet ir 13 Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosos komandos ugniagesių. Surinktas beveik 250 l dyzelinio kuro ir vandens mišinys išvežtas utilizuoti.

Visgi čia darbai nesibaigia – surinkti mėginiai keliauja į bendrovės „Grinda“ Ekologinės priežiūros laboratoriją. Vėliau Vilniaus regiono aplinkosaugos departamento specialistai nustatinėja žalos aplinkai mastą, ieškomas taršos sukėlėjas, jam gali grėsti bauda.

VIDEO: Paralyžiuotas Vilniaus aplinkkelis: kelią užstojęs vilkikas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius