-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 25

Nerijaus Numavičiaus ir jo brolio Juliaus Numavičiaus ginčas dėl milijonų: teismas paliko galioti šešių bendrovių akcijų areštą

Vieno turtingiausių Lietuvos verslininkų Nerijaus Numavičiaus ir Floridoje (JAV) gyvenančio jo brolio Juliaus Numavičiaus ginčas dėl milijonų toliau narpliojamas teismuose – ketvirtadienį teismas paliko galioti šešių bendrovių akcijų areštą.
Julius Numavičius
Julius Numavičius / ELTA nuotr.

Portalas delfi.lt pranešė, kad Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs N.Numavičiaus ir „VP grupės“ atskiruosius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo nutarties, konstatavo, kad pagrįstai buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės ir areštuotos įmonių „M. M. M. projektai“, „VP grupė“, „Eva grupė“, „Akso“, „Ryt“ir „Peronas“ akcijos.

J.Numavičius prašo pripažinti, kad nepagrįstai buvo perleistos akcijos už 400 mln. litų ir siekia prisiteisti beveik 30 mln. litų.

Apeliacinis teismas nusprendė, kad nebaigus bylos nagrinėti teisme, negalima šioms akcijoms panaikinti arešto, nors N.Numavičius nurodė, kad akcijų jis negalėtų perleisti be Konkurencijos tarybos leidimo.

Su tokia brolio pozicija kategoriškai nesutiko J.Numavičius. Jis teismui pateikė duomenis, kad dalis akcijų jau yra perleistos, be to, dėl kai kurių akcijų apsimestinio dovanojimo tarp brolių vyksta ginčai Kipre ir Nyderlanduose.

Be to, J.Numavičius teigė, kad akcijas ir reikalavimo teises N.Numavičiui buvo perleistos tik laikinai – kol jis įsikurs JAV ir taip išvengtų dvigubo apmokestinimo už tą patį turtą, tačiau išlaikant efektyvią šio turto kontrolę, kad jo turtas neštų naudos bendram verslui.

Anksčiau teismas buvo nusprendęs pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir N.Numavičiaus bei vienos didžiausių Lietuvos bendrovių „VP grupė“ turtui, o jam nesant – piniginėms lėšoms už 29,821 mln. litų. N.Numavičius teismui sugebėjo įrodyti, kad net pralaimėjęs bylą sugebėtų padengti beveik 30 mln. litų ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius