-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27

Nerimas Šilalėje: Kvėdarnos globos namuose virusas išguldė visus senolius

Šilalės rajonas jau daugiau nei savaitę – labiausiai koronaviruso paveikta teritorija. Kai kelias dienas statistika šilališkius guodė, kad situacija gerėja, penktadienį pranešta apie naujus 47 atvejus.
Įdomios lankytinos vietos Šilalės krašte
Šilalės kraštas jau visą savaitę pagal koronaviruso atvejų skaičių 100 tūkst. gyventojų pirmauja Lietuvoje / Rimos Norvilienės nuotr.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Valdemaras Jasevičius 15min pasakojo, kad šiuo metu labiausiai neramina židiniai gydymo ir globos įstaigose.

Įsisuko į globos namus

„Gaila, bet mūsų ligoninėje koronavirusas nustatytas 26 darbuotojams. Serga 16 pacientų. Sudėtingesnė situacija ligoninės slaugos skyriuje, kur virusas, mūsų žiniomis, iš 32 pacientų serga 24”, – pasakojo V.Jasevičius.

Tačiau, anot jo, didžiausią galvos skausmą kelia parapijų senelių globos namai Kvėdarnoje ir Kaltinėnuose.

„Situacija bloga, Kvėdarnoje ypač. Čia yra daugiau nei 30 senolių ir visiems nustatytas virusas, 3 jų išgabenti į ligoninę. Kaltinėnuose situacija kiek geresnė. Čia koronavirusas nustatytas 9 senoliams iš 34 čia gyvenančių“, – teigė komisijos pirmininkas.

Bandoma ieškoti savanorių šioms įstaigoms, tačiau nesėkmingai.

Vienoje mėsos perdirbimo įmonėje Šilalėje, taip pat užfiksuota nemažai koronaviruso atvejų – daugiau nei 30. Nedideliame mieste, kur gyventojų kiek per 6 tūkst., virusas išplito gana greit.

Jurgitos Bergelienės nuotr./Kaltinėnų dvasingumo parko kryžius
Jurgitos Bergelienės nuotr./Kaltinėnų dvasingumo parko kryžius

Žmonės vieni kitus pažįsta, susiję bendruomeniniais ryšiais. Naujausiais duomenimis, iš viso rajone serga 582 asmenys. Susirgo ir 10 savivaldybės darbuotojų.

Sirgo ir pats vadovas

V.Jasevičiui ir pačiam buvo nustatytas COVID-19. Šilalės savivaldybės administracijos direktorius bandė išsiaiškinti, kur užsikrėtė, bet nesėkmingai. „Nemanau, kad darbe. Greičiausiai kur nors viešoje vietoje“, – svarstė pašnekovas.

Pirmąsias ligos dienas valdininkas jautėsi silpnai, tačiau netrukus jėgas atgavo. Dabar jis jaučiasi darbingas.

„Žmonių gatvėse žymiai mažiau. Matome, kad jie saugosi, tačiau parduotuvėse dar stebime susibūrimus“, – apgailestavo V.Jasevičius.

Rūtos Janaviciūtės nuotr./Šilalė
Rūtos Janaviciūtės nuotr./Šilalė

Šilalės mobiliame punkte kasdien testuojama po pusšimtis vietos gyventojų. Ekstremalių situacijų komisija kasdien skelbia apie padėti rajone savivaldybės internetinėje svetainėje.

„Galvosūkis buvo dėl uždaromų mokyklų, kurias užveriame be visuomenės sveikatos centro rekomendacijos. Tokiais atvejais tėvams nepriklauso išmoka. Kai tėvai neturi galimybės būti namuose su vaikais mes sudarysime galimybę gauti nuotolinį ugdymą klasėse. Išsiaiškinome, kad tokių vaikų bus nedaug: kur 2, kur gal 5 vaikai”, – teigė valdininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius