-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20 /16:21

Neringa Venckienė dirbs Teisės ir teisėtvarkos, o Vitalija Vonžutaitė – Biudžeto ir finansų komitete

Antradienio pavakare Seimas patvirtino parlamentinių komitetų sudėtis. Už nutarimo projektą, kuriuo pasidalytos kėdės komitetuose, balsavo 81 parlamentaras, 15 buvo prieš, 25 susilaikė.
Seimo posėdis
Seimo posėdis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys 15min.lt patvirtino, kad „darbietis“ Saulius Bucevičius turėtų tapti Kaimo reikalų komiteto vadovu, Valentinas Bukauskas – Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininku, Dangutė Mikutienė – Sveikatos reikalų, Artūras Paulauskas – Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovu.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas Valentinas Mazuronis 15min.lt patvirtino, jog Julius Veselka siūlomas vadovauti Ekonomikos komitetui, Jolita Vaickienė – Audito komitetui.

Socialdemokratas Gediminas Kirkilas patvirtino, kad  Aplinkos apsaugos komitetui vadovaus socialdemokratas Algimantas Salamakinas, Biudžeto ir finansų komitetui – Bronius Bradauskas, Informacinės visuomenės plėtros komitetui – Mindaugas Bastys, Europos reikalų komitetui – Gediminas Kirkilas, Užsienio reikalų komitetui – Benediktas Juodka, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui – Juozas Bernatonis arba Julius Sabatauskas.

N.Venckienė dirbs TTK

Seimas antradienį tvirtina komitetų sudėtis. Projekte numatoma, kad „Drąsos kelio“ lyderė Neringa Venckienė, kurios teisinės neliečiamybės panaikinimo į Seimą netrukus turėtų ateiti prašyti prokurorai, dirbs Teisės ir teisėtvarkos komitete kartu su buvusiu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovu Vitalijumi Gailiumi. Be to, Teisės ir teisėtvarkos komitete dirbs sukčiavimu kaltinamas Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Sukčiavimu kaltinama Darbo partijos atstovė Vitalija Vonžutaitė dirbs Biudžeto ir finansų komitete. Ji dirbs ir Europos reikalų komitete.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovavęs Arvydas Anušauskas pasipiktino, kad tokios svarbios pareigos bus suteiktos sukčiavimu kaltinamai parlamentarei.

Be to, jis piktinosi ir tuo, kad Žmogaus teisių komitete dirbs žmogus, kuris galbūt turėjo ryšius su KGB, Darbo partijos narys Ričardas Sargūnas. Šiame komitete dirbs ir buvusi vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.

NSGK – E.Šablinskas, R.Ačas

A.Anušauskui kilo klausimų, ar visi būsimi Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai gaus leidimus dirbti su slapta informacija. Pasak jo, kai kurie į šį komitetą deleguojami parlamentarai akivaizdžiai kelia klausimų dėl ginamų turgininkų interesų ir kompetencijos trūkumo. Šiame komitete dirbti skiriami „tvarkietis“ Remigijus Ačas, socialdemokratas Eduardas Šablinskas, „darbietis“ Gediminas Jakavonis, „Drąsos kelio“ atstovas Valdas Vasiliauskas.

Sukčiavimu kaltinamas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas dirbs Ekonomikos komitete. Taip pat šiame komitete dirbs konservatoriai Andrius Kubilius, Rokas Žilinskas ir Dainius Kreivys, socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Jauniausias Seimo narys „darbietis“ Viktoras Fiodorovas dirbs Informacinės visuomenės plėtros komitete.

Buvęs prezidentės patarėjas, buvęs Žaliosios politikos instituto prezidentas Linas Balsys darbuosis Aplinkos komitete kartu su „drąsiete“ Aurelija Stancikienė, konservatoriumi Pauliumi Saudargu, Agne Bilotaite ir kitais.

Audito komitetas – pozicijai

„Drąsos kelio“ atstovas Vytautas Matulevičius pasipiktino, kad jis kartu su partijos kolega, buvusiu kunigu Jonu Varkala yra deleguotas į Socialinių reikalų komitetą, nors pageidavo dirbti Žmogaus teisių komitete. 

Tačiau Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys pareiškė, kad „mažųjų frakcijų nariams, deja, taip išeina, kad nesusidėlioja dirbti tame komitete, kuriame pageidauja“.

Kone daugiausia ginčų kilo dėl to, kad Audito komiteto pirmininko posto būsima valdančioji dauguma neatiduoda opozicijai.

„Čia lygiai tas pats, kas įleisti lapę į vištidę ir tikėtis, kad vištos liks sveikos“, – prieš sprendimą, kad šiam komitetui vadovaus J.Vaickienė pasisakė A.Bilotaitė.

Savo ruožtu „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis rekomendavo konservatoriams nesibaiminti, kad Audito komitetas peržiūrės jų nuveiktus darbus ir išleistus pinigus. „Ko jūs baiminatės?“ – klausė konservatorių politikas.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete dirbs „tvarkietis“ Petras Gražulis, savarankiškai Seimo rinkimus laimėjęs buvęs STT Panevėžio valdybos vadovas Povilas Urbšys. 

Keturių partijų koalicijos partneriai pirmadienį sutarė, kad septyniems komitetams vadovaus Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai, penkiems – Darbo partijos, dviem – partijos „Tvarka ir teisingumas“, vienam – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Visų komitetų sudėtį galite rasti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius