-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Neringa Venckienė nesilaikė teisėjai keliamų etikos reikalavimų, nustatė komisija

Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė apie kolegas teisėjus ir mirusio brolio sugyventinę Laimutę Stankūnaitę pasisakė nekorektiškai ir nesantūriai.
Knygos  pristatyme
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai trečiadienį nusprendė Vilniuje posėdžiavusi Teisėjų etikos ir drausmės komisija.

Komisija teigia įžvelgusi N.Venckienės žodžiuose etikos pažeidimo požymių – ji nesilaikė teisėjai keliamų padorumo ir nuosaikumo reikalavimų.

Tačiau drausmės byla teisėjai iškelta nebuvo, nes analogiški jos veiksmai jau buvo įvertinti anksčiau ir skirta nuobauda.

„Teisinis įvertinimas etikos požiūriu yra toks pats“, – paskelbė komisija.

Buvusi D.Kedžio sugyventinė L.Stankūnaitė Teisėjų etiko ir drausmės komisijai apskundė jo seserį N.Venckienę. Moteris parašė tris skundus, teigdama, kad teisėja ją pažemino necenzūriniais žodžiais ir nepagarbiai atsiliepė apie teisėjus

Motyvuodama užimtumu savo nagrinėjamose bylose, N.Venckienė neatvyko į posėdį Vilniuje. Ji pranešė su vasario 15-osios, kovo 29-sios ir balandžio 5-osios L.Stankūnaitės skundais susipažinusi ir  du pirmuosius vertinanti kaip nepagrįstus. Dėl trečiojo skundo N.Venckienė nuomonės nepareiškė, teigdama, kad norėtų perklausyti žurnalistės padarytą pokalbio garso įrašą.
Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė nereikalauti iš „Kauno dienos“ žurnalistės pokalbio garo įrašo ir skundus nagrinėti N.Venckienei nedalyvaujant.

Pirmajame skunde L.Stankūnaitė teigia, kad N.Venckienė ją pažemino necenzūriniais žodžiais, kai teisme Vilniuje vasario 9 dieną buvo nagrinėjama baudžiamoji byla. Šioje byloje nukentėjusia nukentėjusia pripažinta N.Venckienė esą ją išvadino „išgama“ ir „iškrypėle“.

Kituose skunduose L.Stankūnaitė piktinasi teisėjos pasakytais žodžiais žiniasklaidai apie teisėsaugą, bylos dalyvius bei Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą.

Anksčiau Kauno apygardos teismo teisėjai N.Venckienei Teisėjų garbės teismas buvo skyręs dvi nuobaudas – iš pradžių papeikimą, o vėliau rekomendavo prezidentei ją atleisti iš darbo.

Tačiau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) gegužės 5 dieną panaikino papeikimą ir skyrė pastabą. Prezidendė Dalia Grybauskaitė atsisakė atleisti N.Venckienę, nes ši nuobauda esą neadekvati nusižengimui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius