-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 15

Neringa Venckienė parlamentarei Daliai Kuodytei: į kitą Seimą nebūsite išrinkta

Penktadienį Seimo laikinajai komisijai liudijusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė stojo į žodinę kovą su jos likimą sprendžiančiais parlamentarais. Nepalankūs klausimai akivaizdžiai erzino teisėją.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / BFL nuotr.

Parlamentarė Dalia Kuodytė paprašė N.Venckienės paaiškinti, ką ji turėjo omenyje praėjusiame posėdyje pareikšdama, jog Seimo nariai sprendžia ne tik jos, bet ir savo likimą.

„Manau, kad jūs į kitą Seimą tikrai nebūsite išrinkta, nes jūs nepateisinote rinkėjų lūkesčių. Kaip ir Juliui Sabatauskui, jums klausimų dėl mano kaltumo nebekyla“, – parlamentarei tėškė N.Venckienė. Šiuos jos žodžius palydėjo laikinosios tyrimo komisijos posėdyje dalyvavusių teisėjos šalininkų plojimai.

„Tą ir norėjau iš jūsų išgirsti. Galvojau, kad manęs blogesnis likimas laukia, ačiū už paaiškinimą“, – teisėjai atsakė D.Kuodytė.

Nepatiko J.Sabatausko klausimas

Seimo narys Evaldas Lementauskas N.Venckienės teiravosi, kiek ji yra gavusi nuobaudų už nepagarbą teismui. Ji priminė, kad Teisėjų garbės teismas dėl etikos pažeidimų yra siūlęs ją atleisti, tačiau ją užstojo prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Pernai gruodį aš gavau griežtą papeikimą, tad už savo žodžius esu nubausta“, – pridūrė teisėja.

Socialdemokratas J.Sabatauskas priminė teisėjos žodžius, esą su ja nori susidoroti Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius. „Dėl kokių bylų ir jūsų priimtų sprendimų jis nori su jumis susidoroti?“ – teiravosi parlamentaras.

N.Venckienė aiškino, kad G.Kryževičius su ja nori susidoroti dėl to, kad ji ieškojo tiesos vadinamojoje pedofilijos byloje ir viešai kalbėjo apie korupciją teismuose. „Jis manęs klausė, ar aš susiruošiau į Aukščiausiąjį Teismą ir juokėsi į akis. Iš žiniasklaidos aišku, koks jo nusistatymas mano atžvilgiu, jis yra pasakęs, kad aš turiu atsistatydinti, nors jis pats turi atsistatydinti“, – kalbėjo N.Venckienė.

J.Sabatausko klausimas teisėją suerzino, ji Seimo nario klausė, ar jam „nekyla klausimų dėl generalinio prokuroro Dariaus Valio raštelyje jai metamų kaltinimų“.

Generalinis prokuroras Seimo prašo panaikinti N.Venckienės teisinę neliečiamybę, nes ši užgauliai pažemino teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo, trukdė antstolei jį vykdyti, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, pasipriešino policijos pareigūnui.

„Čia klausimus uždavinėjame mes“, – N.Venckienei priminė J.Sabatauskas.

Atsakydama į Seimo narių klausimus teisėja vėl prisiminė, kaip iš jos namų Klonio gatvėje buvo paimta Laimutės Stankūnaitės duktė. N.Venckienė vėl aiškino prieš policininką, kuris yra sambo vicečempionas, nesmurtavusi ir piktinosi pareigūnų veiksmais.

„Tam sambo vicečempionui gal jau gėda. Nes jeigu aš jį sužalojau, tai pati esu sambo vicečempionė", – samprotavo N.Venckienė.

Ji pripažino psichologiškai nerengusi Laimutės Stankūnaitės dukters sugrįžimui pas motiną, nes yra įsitikinusi, jog ta aplinka yra traumuojanti vaiką. „Eilinį kartą mergaitė psichologiškai išprievartauta“, – pridūrė ji.

Antstolė vaizdo medžiagos parlamentarams neduos

N.Puteikis penktadienį siūlė kreiptis į Vyriausybę, kad ši svarstytų vidaus reikalų ministro Artūro Meliano žodžius, jog antstolė Sonata Vaicekauskienė pati sprendžia, ar pateikti laikinajai Seimo komisijai L.Stankūnaitės dukters paėmimo iš Klonio gatvės vaizdo įrašą.

Antstolė ketvirtadienį žiniasklaidai pareiškė neketinanti pateikti vaizdo įrašo. A.Meliano teigimu, tai – S.Vaicekauskienės reikalas.

„Čia yra antstolės kompetencija suteikti tą medžiagą ar ne, nes teismo sprendimą, kaip žinome pagal įstatymus, vykdo antstolė. Tokiu atveju visos sudedamosios dalys to vykdymo yra jos dispozicijoje, tik jai sutikus galima priimti kokį nors sprendimą.  Policija yra antstolės nurodymų vykdytoja, tad, jeigu antstolė nuspręs, policija perduos“, – LNK televizijai sakė ministras.

„Kaip gali privatūs antstoliai spręsti, duoti ar neduoti vaizdo įrašą. Lyg tai būtų jos nuosavybė. Tokie pareiškimai, sakyčiau, yra skandalingi“, – posėdyje piktinosi Seimo narys Naglis Puteikis.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantys pareigūnai teigia svarstysiantys laikinosios komisijos prašymą pateikti medžiagą, tačiau gali būti, kad parlamentarai vaizdo įrašo negaus.

„Draudžiama skelbti ikiteisminio tyrimo duomenis apie nepilnamečius įtariamuosius ir nukentėjusiuosius, tai tuose vaizdo ir garso įrašuose yra ir mažametė. Yra generalinio prokuroro patvirtintos rekomendacijos dėl ikiteisminio tyrimo duomenų skelbimo", – LNK sakė prokuroras Žydrūnas Radiškauskas.

N.Puteikis posėdyje atsiėmė siūlymą kreiptis į Vyriausybę ir pasiūlė komisijai konstatuoti, kad antstolės ir prokuroro vieši pasisakymai yra „pažeidžiantys įstatymą ir nekorektiški“. Parlamentarai tam nepritarė. 

Nusprendė prašyti vaizdo medžiagos

Trečiadienį komisijos nariai pritarė parlamentaro Mečislovo Zasčiurinsko pasiūlymui filmuotos medžiagos, kurioje užfiksuoti gegužės 17-osios įvykiai Klonio gatvėje, prašyti policijos, Generalinės prokuratūros ir antstolės Sonatos Vaicekauskienės. Parlamentaras įsitikinęs, jog tik iš kelių šaltinių medžiagą gavusi komisija galės būti tikra, kad žiūri nesumontuotą įrašą.

Komisija pritarė D.Kuodytės siūlymui paprašyti Lietuvos Aukščiausiojo teismo pirmininko Gintaro Kryževičiaus raštu pakomentuoti N.Venckienės teiginius, esą jis su ja nori susidoroti.

Seimo nario Evaldo Lementausko siūlymu laikinoji komisija prašys jai pateikti visus teisėjų savivaldos institucijų sprendimus dėl N.Vanckienei skirtų nuobaudų.

Taip pat komisija nori susipažinti su vaizdo įrašu, pagal kurį teisėja kaltinama nepagarba Panevėžio miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius