Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 28

Neringiškiai pikti: „tuktukai“ neleidžia išsimiegoti

Kuršių nerijoje išpopuliarėjusios netradicinės transporto priemonės „tuktukai“ ėmė siutinti vietos gyventojus. Negalėdami ramiai išsimiegoti dėl keliamo triukšmo, jie kreipėsi į savivaldybę.
Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai.
Tuktukai Neringoje labai išpopuliarėjo. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Neringos savivaldybės administracijos vadovai penktadienį į susitikimą pakvietė vežėjus, kurie teikia pavėžėjimo paslaugą vadinamaisiais „tuktukais“.

Kaip praneša Neringos savivaldybė, sukviesti tokias paslaugas teikiančio verslo atstovus paskatino gyventojų ir kurorto svečių nusiskundimai dėl vidaus degimo varikliais varomų „tuktukų“ naktį keliamo triukšmo.

Kreipėsi gyventojai

Labiausiai dėl šių netradicinių transporto priemonių keliamo triukšmo tamsiuoju paros metu skundžiasi Nidos Taikos, G.D.Kuverto ir Pamario gatvių gyventojai. Pastarųjų dviejų gatvių gyventojai šiuo klausimu į Neringos savivaldybę kreipėsi raštu, atkreipdami dėmesį į tai, kad problema labiau išryškėja poilsio dienomis, kuomet ypatingai aktualus tampa susiekimas tarp pajūryje esančių pasilinksminimo vietų ir Nidos centro.

Argumentuodami tuo, kad dėl naktį keliamo triukšmo skundžiasi ir kurorto svečiai, kuriems teikiamos apgyvendinimo paslaugos, trys dešimtys neringiškių prašė Savivaldybės užtikrinti ramybės laiką nuo 22 iki 7 val.

Būtina imtis triukšmą mažinančių priemonių

Neringos savivaldybės administracijos Savivaldybės gydytoja Virginija Gedžiuvienė informavo, kad triukšmo stebėsena patvirtintuose taškuose atliekama nuo 2012-ųjų metų ir kaip rodo tyrimai, Pamario ir Kuverto gatvių sankryžoje automobilių keliami triukšmo dydžiai buvo viršijami jau iki minimų transporto priemonių atsiradimo, o šiandien problema dar labiau paaštrėjo. Tai skatina Savivaldybę imtis priemonių, mažinant triukšmo lygį.

Į pastabas atsižvelgs

Kaip pastebėjo Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas, išpopuliarėję „tuktukai“ teikia tikrai būtinas paslaugas bei sprendžia įsisenėjusias susisiekimo problemas. Visgi, reikia ieškoti kompromisų, tenkinančių įvairias puses.

Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas pasiūlė problemos sprendimų ieškoti techninėmis priemonėmis, mažinant „tuktukų“ greitį bei atkreipė dėmesį į tai, kad ateityje kurortas prioritetą turėtų skirti elektra varomam transportui.

Pastabų „tuktukų“ vairuotojams turėjo ir Neringos policijos komisariato atstovai, priminę apie būtinybę laikytis kelių eismo taisyklių. Pavėžėjimo paslaugas „tuktukais“ teikiantys verslininkai pažadėjo į pastabas atsižvelgti ir imtis atitinkamų priemonių. Neringos savivaldybė ir toliau stebės situaciją bei artimiausiu metu inicijuos aplinkos triukšmo tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius