-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16

Neringoje atgijo senieji amatai

Savaitgalį vyko tradicinis Neringos krašto renginys – Senųjų amatų dienos. Nidos gyvenvietės pamaryje įsikūrę eksperimentinės archeologijos meistrai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Lenkijos demonstravo proistorės ir viduramžių amatus.
Nidoje demonstruotas ir seniesiems amatams priskirtinas audimas.
Nidoje demonstruotas ir seniesiems amatams priskirtinas audimas. / Neringos sav. nuotr.

Dvi dienas trukusioje šventėje lankytojų ir smalsuolių, besidominčių senovės amatais, netrūko.   Neringos svečiai ir gyventojai  galėjo patys pabandyti titnagu užkurti ugnį, nulipdyti puodą, iššauti iš lanko. Tik prasidėjus šventei vaikai skubėjo pasinaudoti galimybe kepti duoną ant akmenų.

Specialiai šventei iš žabų suręstose pašiūrėse meistrai  demonstravo, kaip buvo gaminami titnaginiai kirviai, kibirėliai iš liepos žievės, archajiškai apdirbamas gintaras, žiedžiami ir degami puodai. Šventės lankytojai supažindinti ir su archajiškais muzikos instrumentais.

Pirmą kartą šventėje dalyvavo Vilniaus amatininkų klubas „Dvaro meistrai“ . Jie demonstravo juostų vijimą medinėmis lentelėmis, supažindino lankytojus su archeologinių tyrinėjimu metu Lietuvoje ir Latvijoje surastomis juostomis, jų ornamentų įvairove. Amatininkės siuvo ir siuvinėjo viduramžių laikotarpio drabužius ir jų aksesuarus, pristatė verpimą verpstuku ir vikinginio laikotarpio mezgimą adata.

Į renginį atvykę knygrišiai supažindino su knygos istorija, jos raida, įvairių laikotarpių epochų knygų rišimo technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius