Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 21

Neringoje bus rekonstruojamas privažiavimas prie Pervalkos

Rekonstruotu privažiavimu prie Pervalkos šios gyvenvietės gyventojai ir svečiai galės džiaugtis jau kitais metais – apie tai Neringos savivaldybei pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Neringoje laukiama kelių rekonstrukcijos.
Neringoje laukiama kelių rekonstrukcijos. / Neringos savivaldybės nuotr.

Kaip pažymima Kelių direkcijos rašte, šių metų II pusmetyje bus skelbiamas konkursas atlikti privažiuojamo kelio prie Pervalkos nuo kelio Smiltynė – Nida rekonstravimo darbus. Planuojama, kad rekonstravimo darbai šiame kelyje turės būti užbaigti iki 2012 m. vasaros sezono pradžios.

Rekonstruos kelią Smiltynė – Nida

Lietuvos automobilių kelių direkcija taip pat informavo, kad šių metų II ketvirtyje bus skelbiamas konkursas parengti kelio Smiltynė – Nida ruožo nuo 36,0 iki 45,6 km rekonstravimo techninį projektą.

Skelbti konkursą atlikti rekonstravimo darbus planuojama kitais metais, tačiau realūs projekto įgyvendinimo terminai priklausys nuo lėšų, skiriamų Kelių priežiūros ir plėtros programai.

„Ne kartą teko diskutuoti apie būtinybę rekonstruoti kelią Smiltynė – Nida, ypač apie atkarpą tarp Nidos ir Pervalkos. Savivaldybė ne kartą kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją, Susisiekimo ministeriją. Apie itin prastą kelio būklę šnekėjome ir su neseniai Neringoje viešėjusiu Susisiekimo ministru Eligiju Masiuliu“, – teigė Neringos savivaldybės meras Vigantas Giedraitis.

Rekonstruojant kelią dabartiniai parametrai nebus didinami. Sutarta, kad kelias sieks 9 m pločio, važiuojamosios dangos plotis sieks 7 m., po pusę metro bus skirta kelkraščio sustiprinimui bei po pusę metro kelkraščiui.

Tvarkys dviračių taką

Atsižvelgdama į Neringos gyventojų ir poilsiautojų prašymą, Neringos savivaldybė praėjusį mėnesį pakartotinai kreipėsi į Kelių direkciją dėl dviračio tako tarp Nidos ir Pervalkos rekonstrukcijos.

Šioje atkarpoje, senajame vieškelyje, yra nutrupėję asfaltbetonio dangos kraštai, atsirado daug duobių. Savivaldybė informavo, kad būtina kuo greičiau atlikti dviračio tako rekonstrukcijos darbus – per visą kelio plotį (3 metrai) užkloti asfaltbetonio dangą, kaip reikalauja Europos sąjungos teisės aktai. Kelių direkcija informavo, kad šiais metais bus svarstoma galimybė parengti tako techninį projektą ir, atsižvelgiant į 2012 m. skirtą finansavimą, jį įgyvendinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius