Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2009 09 17

Neringoje – lengvatos taupiesiems automobiliams

Elektromobilių ir lengvųjų hibridinių automobilių savininkai už įvažiavimą į Neringą nemokės.
„Mitsubishi Motors“
Elektromobiliai į Neringą pateks nemokamai. / Organizatorių nuotr.

Atvykusieji į  Neringą elektromobiliais ir lengvaisiais hibridiniais automobiliais (iki 2 litrų darbinio tūrio) bus atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją.

Neringos savivaldybės taryba nusprendė atleisti šias transporto priemones nuo vietinės rinkliavos rugsėjo 16–22 dienomis ir taip prisidėti prie Europos „Judriosios savaitės“ minėjimo.

Elektromobiliu ar hibridiniu automobiliu važiuojantis asmuo Alksnynės ar Nidos kontrolės posto kasininkui turės pateikti mašinos registracijos liudijimą,  jei parametrai (darbinis tūris ir degalų tipas arba galios šaltinis) atitiks numatytus reikalavimus, į Neringos savivaldybės teritoriją jis galės patekti nemokamai.

Elektromobiliai ir hibridiniai automobiliai mažiau ar iš viso neteršia oro, taip pat skleidžia minimalų triukšmą, todėl asmuo, važiuojantis tokiu automobiliu prisideda prie aplinkos taršos mažinimo.

Dėmesys aplinkai draugiškiems automobiliams skiriamas ir kitose šalyse. Lengvatos pažangiai mąstantiems automobilininkams numatytos Estijoje – Talino ir Tartu centre tokias mašinas galima nemokamai statyti mokamose aikštelėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius