-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 11 /23:11

Neringoje – pirmasis koronaviruso atvejis

Neringoje, Juodkrantės gyvenvietėje, patvirtintas pirmasis užsikrėtimo koronaviruso atvejis. Simptomai asmeniui, kuriam diagnozuotas COVID 19 , pasireiškė gegužės 4-ąją, į gydymo įstaigą jis kreipėsi gegužės 9-ąją. Asmuo gydomas Klaipėdoje. Iš viso Neringoje pirmadienį apie trisdešimt greitųjų testų, dėl vieno kilo abejonių.
Juodkrantės krantinė
Juodkrantėje, kur savaitgalį netrūko svečių, patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis. / Vytauto Kandroto nuotr

Kaip praneša Neringos savivaldybė, šiuo metu bendradarbiaujama su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, renkami duomenys, su kuo asmuo galėjo turėti kontaktus.

BĮ „Paslaugos Neringai“ duotas nurodymas vykdyti teritorijų dezinfekciją, kuriose šis asmuo galimai lankėsi. Rizikinga teritorija šiuo metu laikoma Juodkrantės Gintaro įlanka.

Anot savivaldybės atstovės Sandros Vaišvilaitės, pirminiais duomenimis vyriškis iš Juodkrantės karantino metu nebuvo išvykęs. Tačiau jau dabar aiškėja, kad kontaktų buvo nemažai ir ypač apie Gintaro įlanką.

Neringos savivaldybės nuotr./Juodkrantėje pirmadienį greitaisiais koronaviruso testais patikrinta 30 asmenų. Vieno rezultatas sukėlė abejonių.
Neringos savivaldybės nuotr./Juodkrantėje pirmadienį greitaisiais koronaviruso testais patikrinta 30 asmenų. Vieno rezultatas sukėlė abejonių.

15min duomenimis, vyras – vyresnio amžiaus. Vietiniai, pažinoję vyrą, suskubo pastebėti, kad jis nesilaikė karantino taisyklių.

Juodkrantiškis nepanoro bendradarbiauti su tarnybomis, tikino neturėjęs jokių kontaktų. Tačiau Neringos savivaldybei pradėjus rinkti duomenis situacija paaiškėjo kiek kitokia.

Pirmadienį atlikta 30 greitųjų testų. Vieno rezultatai kėlė įtarimų, žmogus bus pakartotinai ištirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius