Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 01

Neringoje susirūpinta tuštėjančiomis klasėmis

Neringos vadovai susirūpino retėjančiomis moksleivių gretomis. Neringos savivaldybės tarybos narys Laurynas Vainutis kviečia diskutuoti apie vieną pagrindinių Neringos mokyklų problemų – mažėjantį mokinių skaičių.
Mokykla
Mokykla / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto komiteto narys pastebi, kad mokyklose vaikų mažiau ne tik dėl mažėjančio gimstamumo, emigracijos, bet ir dėl to, kad kai kurie vaikai pasirenka baigti mokslus kitur, nes mano, kad Neringoje mokymo kokybė prastesnė nei kitų miestų ugdymo įstaigose.

„Dažnai tenka išgirsti, kad mokykla nepajėgi, mokymo kokybė prasta, taip pat vienas iš argumentų pasirenkant mokslus kitame mieste – nuobodu, nėra ką veikti. Peržvelgus lyginamąją baigiamųjų brandos egzaminų analizę matyti, kad Nidos vidurinės mokyklos abiturientų bendras vidurkis labai geras, kai kurių laikytų egzaminų vidurkis lenkia bendrą Lietuvos mokyklų vidurkį“, – atkreipia dėmesį L.Vainutis.

Kitokias pasirinkimo baigti mokslus kituose miestuose priežastis pastebi Nidos vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Albina Stūrienė.

„Vaikai mokyklą palieka dėl įvairių priežasčių – šeimos išvyksta į užsienį, keičia gyvenamąją vietą ar vyksta į specializuotas meno, muzikos ar sporto mokyklas, ar įgyti specialybės. Peržvelgus pastaruosius trejus metus, matyti, kad nėra nė vieno vaiko, nurodžiusio, kad mokyklą paliko dėl teikiamų nekokybiškų paslaugų ar mokymo kokybės“, – teigė A.Stūrienė.

Nidos vidurinės mokyklos dvyliktokė Šarūnė Dargytė pripažįsta, kad bendraklasių pasirinkimas turėjo įtakos jos svarstymui rinktis galimybę mokytis kitoje mokykloje. „Vienas po kito išvažiuojantys bendraklasiai ir mane ne kartą pastūmėjo apsvarstyti galimybę mokytis kitoje mokykloje. Džiaugiuosi, kad nesekiau jų pavyzdžiu, nes daugelis dabar su dideliu džiaugsmu grįžta atgal“, – teigė moksleivė.

Anot jos, kompetentingi mokytojai ir šilta aplinka sukuria puikias sąlygas mokymuisi. Negana to, mokydamasis mažoje mokykloje turi kur kas didesnes galimybes kažko siekti, nes čia kiekvieno norai bei poreikiai būni išgirsti.

Privalumus mokantis Neringoje vardina ir savivaldybės tarybos narys L.Vainutis. Kaip pastebi tarybos narys, po išorinio audito Nidos vidurinėje mokykloje dviejų mokytojų pamokas siūlyta pravesti respublikiniu lygmeniu kaip parodomąsias.

Yra nuomonių, kad Nidos vidurinė mokykla gali siekti diegti Tarptautinio bakalaureato diplomo programą. Kadangi pradedant įgyvendinti šią programą svarbiausia yra tinkamas mokytojų pasiruošimas bei jų vertybinė orientacija, Nidos vidurinės mokyklos pedagogams šiuo metu suteikiama galimybė stažuotis užsienyje tarptautinio lygmens mokymuose.

Nederėtų pamiršti ir gamtosauginį bei marinistinį ugdymą įgyvendinančios Juodkrantės Liudviko Rėzos Jūrų kadetų mokyklos, galinčios pasigirti puikia netradicinio ugdymo patirtimi.

Iš tiesų, savivaldybės taryba daro viską, kad kiekvienas vaikas rastų save miesto gyvenime. Neringa gali pasigirti išties gera mokomąja baze, kurią sudaro prieš kelerius metus rekonstruota Neringos meno mokykla, puikiai sutvarkytos Juodkrantės ir Nidos mokyklų erdvės, naujai įrengti sporto aikštynai bei Neringos sporto mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius