Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 24

Neringos bendruomenė organizuoja protesto akciją dėl Nidos švyturio likimo

Siekiant išsaugoti planuojamus parduoti Nidos švyturio komplekso statinius, ketvirtadienį Neringoje organizuojama meninė protesto akcija „Pietūs pas švyturininką“.
Nidos švyturys
Nidos švyturys / Neringos savivaldybės nuotr.

Neringos bendruomenė pranešė, jog susibūrimą rengia paaiškėjus, jog Vyriausybė planuoja Nidos švyturio komplekso statinius ir „Mediko“ namus parduoti viešajame aukcione.

„Šia akcija siekiama atkreipti Lietuvos Vyriausybės dėmesį ir neišparduoti Neringos: Nidos švyturio pastatų komplekso statinių (Taikos g. 10A) ir poilsio namų „Medikas“ (buvęs kopų prižiūrėtojo namas) su teniso kortais (G.D.Kuverto g. 14, Neringa), o perduoti juos Neringos savivaldybei. Tai leistų toliau Neringoje plėtoti tarptautinį kultūrinį turizmą, kurti meną bei puoselėti kultūrą“, – rašoma pranešime.

Vidurdienį Neringos bendruomenė kartu su menininkais kartu keliaus švyturio link, kur garuos sotūs švyturininko pietūs. Kviesdami prisijungti visus, kuriems rūpi Neringos likimas, protesto organizatoriai prašo į akciją atsinešti aukciono plaktuko taukšėjimą imituojančius instrumentus.

Vietos bendruomenė yra paskelbusi atvirą laišką – kreipimąsi bei kvietė po juo pasirašyti.

„Per nepilną mėnesį peticija.lt platformoje jau pasirašė daugiau kaip 1000, o gyvai – virš 500 žmonių, nors nevaikščiojome po namus. Iš žinučių, komentarų socialiniuose tinkluose, asmeninių skambučių pajutome didžiulį ne tik neringiškių, bet ir kurorto svečių, kitų miestų gyventojų palaikymą“, – sako parašų rinkimo iniciatorė, iniciatyvinės grupės narė Raimonda Meyer-Ravaitytė.

Pasak meninės protesto akcijos „Pietūs pas švyturininką“ organizatorių, Nidos švyturys – vienas svarbiausių Nidos tapatybės simbolių, o švyturio papėdėje esantys pastatai ir jų priklausiniai yra neatskiriama istorinio švyturio komplekso dalis, kuri yra nedaloma ir neparduotina.

Išsaugojus Nidos švyturio statinių kompleksą čia planuojama įkurti interaktyvų Šviesos muziejų, sukurti atviras visuomenei menininkų dirbtuves, specializuotą lauko skaityklą-kavinę ir kt.

Poilsio namai „Medikas“ (buvęs kopų prižiūrėtojo namas) yra paskutinis dar likęs neįveiklintas visuomeninis objektas, tinkamas specialistų ir mokinių apgyvendinimui, rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius