Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 23

Neringos gyventojams parkas siūlys įsigyti avis ir ožkas

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija Neringos gyventojams siūlys įsigyti avis ar ožkas, kurias bus galima ganyti valstybinėje žemėje – avys reikalingos siekianti išnaikinti atželiančius krūmynus.
Avys
Avys / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, pasibaigus Norvegijos fondų remtam projektui, kuomet Bulvikio, Birštvyno raguose iškirsta apie 125 ha miško bei vykdyta ganiava, ūkininkų, norinčių ir galinčių ganyti avis neatsirado.

„Idėja tokia: žmogus išsirenka avį ar ožką, ją nusiperka, sudaro sutartį ir tampa gyvulio savininku. Galima pirkti raguotį, kuris rudenį bus paskerstas, o mėsa atvežta į norimą vietą. Galima bus pirkti ir neskersti. Taip tikimės surinkti lėšų gyvulių ganymui, jų prižiūrėtojui“, – dienraščiui teigė KNNPD vadovė Aušra Feser.

Artimiausiu metu turėtų pradėti veikti portalas pirkavinidoje.lt, kuriame bus pateikta visa reikalinga informacija – anot A.Feser, idėja jau susidomėjo keli ūkininkai, avį pirkti žada ir pati parko direkcijos vadovė. Avis taip pat bus siūloma nuspalvinti skirtingomis spalvomis, kaip tai daroma užsienyje. Iš viso svarstoma parduoti 100–200 raguočių, vieno kaina – nuo 80 iki 300 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius