Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 29

Neringos kopagūbrį išvagojo sunkvežimiai

Neringos gyventojus ir lankytojus piktina sudarkyta viena svarbiausių Kuršių nerijos vertybių. Alksnynės kraštovaizdžio draustinyje sunkiasvorės technikos negailestingai išvažinėjo nerijos didįjį kopagūbrį.
Išvažinėtas kopagūbris
Išvažinėtas kopagūbris / Neringos sav. nuotr.

Trečiadienį šioje teritorijoje lankėsi Neringos savivaldybės mero patarėjų grupė gamtosaugos, miškininkystės klausimais, kuri vertino kopagūbrio būklę.

Neringos savivaldybė ne kartą kreipėsi į įvairias valstybės institucijas bandydama atkreipti dėmesį į Kuršių nerijos miškų, krantų tvarkymo ir kitas gamtotvarkos problemas. Jos buvo aptartos išvažiuojamojo Vyriausybės posėdžio Neringoje metu, organizuotoje miškininkystės konferencijoje. Kreiptasi ir į Aplinkos ministerijos specialistus, tačiau dėl blogai organizuojamų tvarkymo darbų šį pavasarį Kuršių nerija ir vėl pasitiko sunkiasvorės technikos išartomis teritorijomis.

Viešoje erdvėje nuolatos pabrėžiamas išskirtinis gamtinis ir kultūrinis Kuršių nerijos kraštovaizdis, bei jį sudarančių elementų trapumas, tačiau Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai organizuojant miškų tvarkymo darbus, tai pamirštama.

Problemas paaštrina nenukirsto miško aukcionus laimintys didžiausią kainą pasiūlę rangovai, anot specialistų, pigiausiai dirbantys. Tokie rangovai naudojasi našiausia, bet ir didžiausia technika, todėl po Kuršių nerijos miškus važinėja po 30 tonų ir daugiau sverianti, lengviems smėlio gruntams nepritaikyta, technika.

„Miško ruošos darbams turi būti naudojama tokia technika, kuri nežalotų jautrios Kuršių nerijos gamtos. Tokių problemų kaip dabar, dirbant girininkijų brigadoms, nebūdavo, nes buvo naudojama nedidelė, mažo galingumo technika“, – teigė mero visuomeninis patarėjas Regimantas Drungilas.
Trečiadienį padėtį vertino Valstybinių miškų kontrolės specialistas. Apie susidariusią situaciją Neringos savivaldybė informuos Aplinkos ministeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius