-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Neringos meras kviečia bėgikus registruotis į ištvermės egzaminą

Lietuvą dar dengia storas sniego sluoksnis, tačiau netradicinės rungties – 100 kilometrų bėgikai jau planuoja vasaros varžybų startus. Trečiadienį prasidėjo dalyvių registracija į gegužės 27-29 dienomis vyksiančias ultramaratono varžybas Nidoje.
Praėjusių metų varžybų akimirka.
Praėjusių metų varžybų akimirka. / Organizatorių nuotr.

Įveikti 100 kilometrų bėgte – tikras ištvermės ir žmogaus galimybių egzaminas tiek profesionaliems bėgikams, tiek mėgėjams, todėl startui ruoštis reikia iš anksto ir atsakingai.

Varžybų organizatorius Evaldas Martinka pasakojo, kad pernai ultramaratone dalyvavo 29 bėgikai ir tik vienas iš jų nebaigė distancijos. Daug fizinių jėgų ir psichologinio pasirengimo reikalaujančią distanciją garbingai įveikė ir dvi moterys.

„100 kilometrų įveikusių dalyvių skaičius rodo, kad ilgų nuotolių bėgikai atsakingai vertina savo galimybes ir jėgas. Žinau, kad nemaža dalis praėjusių metų dalyvių jau ruošiasi startui Nidoje, o tuos, kuriems gyvenime trūksta iššūkių ir adrenalino, kviečiu prisijungti prie ultramaratoninkų. Jei tradicinis maratonas, kiek daugiau nei 42 kilometrai yra iššūkis, tai 100 kilometrų – tikras žmogaus galimybių egzaminas“, – sakė A.Martinka.

Varžybų vieta – Nida, gražiausias Lietuvos kurortas, pasirinkta neatsitiktinai. Ultramaratono dalyviai įveikdami trasą turi galimybę pasigrožėti nuostabiais vaizdais, o juos atlydėję artimieji ar palaikymo komandos nariai – pailsėti ir papramogauti. Šiemet nemažai atrakcijų laukia ir jų.

Laukia kelios rungtys

„Po ultramaratono varžybų, sekmadienį, geriau fiziškai pasiruošę dalyviai galės išbandyti naujovę – 5 kilometrų bėgimą basomis smėliu, o visi norintys, profesionalūs bėgikai, mėgėjai ar tiesiog azartiški poilsiautojai – pasivaržyti 100 metrų ar 4x100 metrų paplūdimio estafetės rungtyse“, – pasakojo varžybų organizatorius.

Visi ultramaratono dalyviai gaus dovanų atminimo marškinėlius, o įveikę distanciją – proginius medalius. Varžybų išvakarėse bus surengtas makaronų vakarėlis, kurio metu bėgikai galės ne tik papildyti angliavandenių atsargas, bet ir ir susipažinti, pabendrauti.

„Penktą kartą vyksiantis Nidos ultramaratonas jau tapo neatsiejama Neringos vasaros renginių dalimi. Auksinio smėlio paplūdimiais, keliaujančiomis kopomis, gamtos ir kultūros paveldo vertybėmis bei išskirtiniu gyvenimo būdu garsėjanti Neringa nekantraudama laukia ultramaratono dalyvių. Tik čia Jūs turėsite unikalią galimybę atitrūkti ne tik nuo savo varžovų, išskirtinė aplinka padės Jums pabėgti nuo kasdienybės ir miesto triukšmo!“, – kvietė V.Giedraitis.

Daugiau informacijos apie varžybas ir dalyvių registracija adresu www.baltic100km.lt   

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius