-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20

Neringos Venckienės advokatas prašo Konstitucinį Teismą stabdyti apkaltos bylą

Trečiadienį viešą posėdį dėl apkaltos daugiau nei metus Seime nesirodančiai ir teisėsaugos ieškomai Neringai Venckienei rengiantis Konstitucinis Teismas (KT) sulaukė parlamentarės gynėjo, Vilniaus antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokato Eimanto Šriupšos prašymo bylą stabdyti, rašo „Lietuvos žinios“.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Taip, prašysiu bylą stabdyti arba mane nušalinti“, – sakė E.Šriupša.

Jo teigimu, jei asmuo procese nedalyvauja, galimybių nagrinėti bylą nėra. Be to, gynyba pirmiausia turi būti derinama su ginamuoju, o jam neteko susisiekti su Seimo „Drąsos kelio“ partijos seniūne.

Bylą kuruojantis KT teisėjas Pranas Kuconis teigė, kad dėl advokato prašymo atidėti procesą, kol atsiras N.Venckienė, posėdžio pradžioje teks priimti formalų sprendimą dėl tolesnių procedūrų.

Taip, prašysiu bylą stabdyti arba mane nušalinti

Jei gynėjo argumentai neįtikins teisėjų ir posėdis vyks, galutinį sprendimą dėl apkaltos KT gali paskelbti per mėnesį.

„Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė N.Venckienė Seime nesirodo nuo pernai balandžio, kai parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Dėl teisinės pagalbos Lietuvos teisėsauga kreipėsi į Jungtines Valstijas, kur, spėjama, šiuo metu gyvena parlamentarė.

Apkaltos procedūrą pradėjęs Seimas Konstitucinio Teismo prašo pateikti išvadą, ar N.Venckienės neatvykimas į Seimo posėdžius prieštarauja Konstitucijai.

Prokurorai nori pateikti kaltinimus N.Venckienei dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo ir piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius