-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 20

Neringos Venckienės likimas Seime bus pradėtas spręsti kitą savaitę

Apkaltos „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnei Neringai Venckienei klausimas parlamentui gali būti pateiktas kitą savaitę.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Seniūnų sueigoje kėliau tą klausimą, lyg ir sutarta, kad kitą antradienį bus pateikimas“, – BNS trečiadienį sakė vienas apkaltos iniciatorių, opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis.

Tai, kad seniūnų sueigoje sutarta dėl apkaltos N.Venckienei pateikimo kitą antradienį BNS patvirtino ir valdančiųjų atstovai „tvarkietis“ Kęstas Komskis bei socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Po liberalų tekstu dėl teikimo apkaltai pasirašė daugiau kaip ketvirtadalis parlamentarų - 41 Seimo narys.

Po liberalų tekstu dėl teikimo apkaltai pasirašė daugiau kaip ketvirtadalis parlamentarų, 41 Seimo narys. Apkaltą, be jos iniciatorių liberalų, parėmė Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijų atstovai.

Seimo statutas numato, kad teikti Seimui pradėti apkaltos procesą turi teisę ne mažesnė kaip ketvirtadalio Seimo narių grupė, tai yra ne mažiau kaip 36 parlamentarai.

Grupės Seimo narių teikime pagrindu apkaltai nurodoma, kad N.Vencienė praleido daugiau kaip 50 plenarinių posėdžių, kuriuose buvo numatytas balsavimas, taip pat nedalyvavo Seimo struktūrinių padalinių posėdžiuose. Pasak apkaltos iniciatorių, neatlikdama savo kaip Seimo narės pareigų N.Venckienė „šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą Seimo nario priesaiką“.

„N.Venckienės veiksmai diskredituoja ne tik jos, kaip Lietuvos Seimo narės, bet ir Seimo, kaip Lietuvos Respublikos įstatymų leidžiamosios institucijos, autoritetą ir kelia pagrįstų abejonių dėl šio asmens galimybės ateityje tinkamai ir sąžiningai naudoti jam suteiktą Tautos atstovo mandatą“, – rašoma teikimo apkaltai tekste.

N.Venckiene Seime nebesirodo nuo balandžio, kai parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Policija yra paskelbusi politikės paiešką, teisinės pagalbos prašymai išsiųsti į JAV.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius