-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 28

Nesantaikos priežastis – duobėtas keliukas

Trijų Kalvarijų gatvės namų gyventojus sukiršino kelių dešimčių metrų ilgio duobėto keliuko atkarpa. Daugelį metų keliuku naudojęsi 41–o ir 43–io namų gyventojai neseniai sužinojo, kad perbraižius teritorijos detalųjį planą ir suskirsčius ją į tris sklypus, važinėti ir vaikščioti keliuku jie nebeturi teisės, nes jis patenka į 43A namo valdos teritoriją.
Dauguma Kalvarijų g. 43 namo gyventojų piktinasi, kad keliuką norinti užtverti kaimynė paiso tik savo interesų.
Dauguma Kalvarijų g. 43 namo gyventojų piktinasi, kad keliuką norinti užtverti kaimynė paiso tik savo interesų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalvarijų gatvės 43A namo savininkė Tamara Kovaliova, kuri ketina užtverti kelią, tvirtino nejaučianti dėl to kaltės. „Aš turiu visus dokumentus, kurie liudija, kad teisėtai išpirkau valstybinę žemę. Man priklauso atskiras sklypas prie mano namo. Pati skyriau 1000 Lt, už kuriuos buvo padaryti geodeziniai matavimai ir kaimynams. Juos atlikus nustatyta, jog į mano teritoriją patenka ir dabartinis kelias. Bet kaimynai nepripažįsta tų duomenų, rauna geodezininkų sukaltus stulpelius, keikia mane. Negaliu ten net gyventi“, – guodėsi moteris. Ji įsitikinusi, jog kaimynai turi nusitiesti naują kelią už keleto metrų į šoną nuo dabartinio – teritorijoje, kuri nepriklauso T.Kovaliovai.

Kaimynai jaučiasi apgauti

Kaimynai su tokia T.Kovaliovos pozicija griežtai nesutinka. Anot Kalvarijų g. 43 name, kuriame įrengti 8 butai, gyvenančios Aleksandros Kikutienės, žmonės turi dokumentus, kuriuose nurodyta, kad naudotis keliu jiems leidžia servitutas – teisė ribotai naudotis svetimu nekilnojamuoju turtu, šiuo atveju – minėtu keliu, nes tai jiems – vienintelis būdas patekti į savo namus. Todėl gyventojams esą net į galvą nešovė, kad vieną dieną namas liks be išvažiavimo, mat pagal naująjį teritorijos planą keliui paskirta nauja vieta nei buvo iki šiol.

„Situacija tokia, kad mes užkibome ant kabliuko – pasirašėme planą, neatkreipę dėmesio į pasikeitusią kelio vietą. Bet kodėl matuojant nebuvo pagalvota apie tą kelią, apie tai, kad ir kituose namuose gyvena žmonės? Mes pasirašėme tik dėl to, kad būtų atskirti trys sklypai, trys namų valdos, o apie kelio patraukimą niekas nekalbėjo“, – kalbėjo viena iš Kalvarijų g. 43 namo gyventojų Danutė Geluševičienė.

Šis kelias yra vienintelis, kuriuo iš savo kiemo gali išvažiuoti minėto namo gyventojai, tik juo gali atvykti ir greitosios pagalbos medikai ar ugniagesiai, jeigu jų pagalbos prireiktų. „Čia ir taip Dievo užmirštas kampas, jau nekalbant apie bet kokią nelaimę, tarkime, gaisrą. Atsidurti spąstuose mažiausia norėtųsi“, – baiminosi D.Geluševičienė.

Besivaidijančios pusės kreipėsi į Šnipiškių seniūną Joną Šerėną, tačiau pastarasis teigė, kad padėti negali, nes viską jau yra nusprendusi teritorijos planą palaiminusi Vilniaus apskrities administracija. Anot J.Šerėno, geriausia kaimynams būtų susitaikyti ir bendromis jėgomis įsirengti kelią, tačiau atmosfera kieme įkaitusi, nė viena pusė nenori nusileisti. „Pagal dokumentus T.Kovaliova teisi, todėl belieka nupjauti kelis medžius, nugriauti sandėliuką ir padaryti kelią. Tai turės padaryti 43–iojo namo gyventojai“, – įsitikinęs seniūnas.

Tačiau dauguma kaimynų nusiteikę toliau kovoti dėl dabartinio kelio. Jie neginčija T.Kovaliovos nuosavybės teisių, bet piktinasi, esą moteriai nerūpi kitų žmonių interesai: „Juk kelias eina ir per mūsų žemę, tai negi visi dabar turime užsitverti tvoras?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius