-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 09

Nesantuokinį sūnų jam bandančius įpiršti Druskininkų politikus Grūto parko įkūrėjas Viliumas Malinauskas išvadino nupezusiais idiotais

„Aš gandais neužsiimu ir kur ką koks nupezęs idiotas kalba – nesidomiu“, – taip žinomas verslininkas ir sovietinių skulptūrų parko Druskininkų kurorto pašonėje, Grūte, įkūrėjas Viliumas Malinauskas antradienį reagavo į 15min.lt klausimą, ar gali būti, jog kitas Druskininkų verslininkas – sporto klubo „Aqua Gym“ bendrasavininkis Vitoldas Jankauskas yra jo nesantuokinis sūnus.
Viliumas Malinauskas
Viliumas Malinauskas / 15min.lt redakcijos archyvo nuotr.

Tačiau paprašytas trumpai ir vienareikšmiai atsakyti dėl giminystės su V.Jankausku, V.Malinauskas nuo tiesioginio atsakymo išsisuko.

„Su idiotais neprasidedu, neturiu tam laiko. Aš verčiau į tą laiką pas bites nuvažiuosiu, nei dėl jų nesąmonių aiškinsiuosi“, – sakė Grūto parko savininkas.

Kalbas, esą Druskininkų verslininkas V.Jankauskas ir Druskininkų savivaldybės meru dirbantis V.Malinausko sūnus Ričardas Malinauskas yra susiję itin artimais giminystės ryšiais, viešai paskutiniu metu teigė bent du Druskininkų savivaldybės tarybos nariai – liberalcentristas Karolis Kaklys ir „tvarkietis“ Donatas Mizaras.

Pirmasis prieš porą savaičių turėjo incidentą su V.Jankausku, ir teigia buvęs pastarojo užpultas, sumuštas bei apiplėštas dėl jo kritinių pasisakymų vietos žiniasklaidoje apie Druskininkų savivaldybę ir jos merą R.Malinauską.

Druskininkų policijoje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl politiko K.Kaklio sužalojimo.

Kalbų apie galimą V.Jankausko ir R.Malinausko giminystę Druskininkuose sklando seniai.

D.Mizaras pirmadienį kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, Policijos departamentą, Generalinę prokuratūrą ir Vidaus reikalų ministeriją dėl galimo Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sutuoktinio Alvydo Jurgelevičiaus, dirbančio Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotoju, kišimosi į ikiteisminį tyrimą dėl K.Kaklio sužalojimo.

„Druskininkų savivaldybės tarybos narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Donatas Mizaras kreipėsi į STT, Generalinę prokuratūrą, Policijos departamentą ir Vidaus reikalų ministeriją prašydamas ištirti gautą informaciją dėl galimai daromo spaudimo ikiteisminiam tyrimui, susijusiam su smurtu prieš Druskininkų savivaldybės tarybos narį Karolį Kaklį. Šis nurodė, kad jį dėl politinių pažiūrų sumušė Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko brolis Vitoldas Jankauskas. Šie vyrai skirtingomis pavardėmis yra to paties tėvo, tačiau skirtingų motinų vaikai“, – teigiama Druskininkų savivaldybės tarybos nario D.Mizaro pranešime žiniasklaidai.

15min.lt šis politikas teigė tokią informaciją gavęs anonimiškai.

„Pašto dėžutėje radau kompiuteriu atspausdintą laišką su įdomia informacija, kuri man pasirodė reikšminga, todėl atlikau pilietinę pareigą ir kreipiausi į atitinkamas institucijas, kurios turėtų arba paneigti, arba patvirtinti tiek A.Jurgelevičiaus veiksmus, tiek kitas aplinkybes“, – teigė D.Mizaras.

Paklaustas, kodėl tokią informaciją išplatino viešai, politikas teigė tik persakęs laiške gautą informaciją.

Kalbų apie galimą V.Jankausko ir R.Malinausko giminystę Druskininkuose sklando seniai.

Tai, kad abu vyrus – verslininką ir politiką – sieja artimi ryšiai, galima spręsti iš to, jog šie druskininkiečiai kartu neretai leidžia laisvalaikį, lankosi vieni kitų šeimyninėse šventėse (R.Malinauskas su pirmąja žmona piršliavo V.Jankausko vestuvėse, o V.Jankauskas su žmona buvo liudininkais Druskininkų merui vedant antrą kartą), privatus verslininko V.Jankausko sporto klubas yra įsikūręs Druskininkų savivaldybės įmonei priklausančiose vandens pramogų parko patalpose ir kt.

Tačiau artimos giminystės su V.Jankausku meras R.Malinauskas taip pat nepatvirtina. Interneto portalo alfa.lt  paklaustas apie galimą giminystę, Druskininkų kurorto galva teigė nei į tvorą, nei į mietą: „Paprašius patikslinti, ar vis dėlto jį su V. Jankausku sieja koks nors giminystės ryšys, R. Malinauskas atsakė: „Nei su ta pačia miegam, nei pas tą pačią einam“.

Pačiam V.Jankauskui užduoti klausimą dėl galimos giminystės neturėjome galimybių. Vos išgirdęs, kas skambina, Druskininkų verslininkas tarė: „Man nepatinka jūsų straipsniai, todėl kalba bus trumpa – jos nebus“.

Po tokio pasilabinimo, V.Jankauskas išjungė mobilųjį telefoną, o skambinant vėliau – tiesiog neatsiliepė.

Nuo muštynių „už politiką“ iki meksikietiško serialo scenarijaus verto siužeto išsirutuliojusios istorijos pagrindiniu veikėju prieš savo norą padarytas Druskininkų verslininkas Viliumas Malinauskas sako nežinąs, ar kreipsis į teismą dėl įžeidimo ar šmeižto.

„Aš portalų neskaitau ir kompiuteriais nesidomiu. Iš jūsų čia pirmą kartą išgirdau šitą istoriją. Ką aš galiu kvailiams atsakyti? Na, pažįstu aš tą Jankauską, nesiginu, esu matęs Druskininkuose gal pernai ar užpernai. Ir Kaklį pažįstu – dirbo jis pas mus Grūte kavinėje barmenu. Bet buvo toks nevykęs, kad teko atleisti – net sąskaitų klientams nesugebėdavo apskaičiuoti. Barmenu, matai, proto neužteko, o politiku būti – sugeba. O va, kas tas Mizaras, tai aš net nei nežinau...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius