Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 03

Nesaugus džiovintas imbieras Lietuvos vartotojų nepasiekė

Lietuvos vartotojų nepasiekė nesaugus džiovintas imbieras, nes jo realizavimas buvo sustabdytas įmonės importuotojos sandėlyje. Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti į rinką visą imbiero iš Kinijos siuntą (2,7 t, partijos Nr. 131221A-4, tinkamumo vartoti terminas – iki 2014-12-20) ir nurodė ją saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.
Imbieras
Imbieras / Fotolia nuotr.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami importuojamų maisto produktų kontrolę, UAB „Tiekėjų gildija“ didmeninės prekybos įmonės sandėlyje (Pagirių k., Kadagių g. 10 Vilniaus r.) atrinko džiovinto imbiero su cukrumi mėginius saldikliams ištirti. 

Atlikus tyrimus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo laboratorijoje, kiniškame džiovintame imbiere su cukrumi, nustatytas saldiklis (Natrio sacharino druska arba E 954), kurio džiovintuose vaisiuose ir daržovėse neturi būti, be to šis saldiklis nebuvo nurodytas produktų ingredientų sąraše. 

Iš Kinijos UAB „Tiekėjų gildija“ importavo 3 t šio nesaugaus produkto, 300 kg imbiero buvo išvežta į Baltarusiją, o likęs kiekis (2 700 kg) buvo saugomas įmonės sandėlyje.

Praėjusiais, 2013 m., Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema buvo gauta informacija, kad Vokietijoje taip pat buvo nustatyta sacharino džiovintame imbiere. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius