-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

Neskuba keisti Lukiškių aikštės rūbo

Lukiškių aikštės rekonstrukcijos procesas stringa biurokratijos vingiuose. Panašu, jog kitais metais Europos kultūros sostine tapsiantis Vilnius pertvarkyta Lukiškių aikšte puoštis dar negalės - darbo planai atsilieka keletą mėnesių.
Lukiškių aikštė nuo nepriklausomybės atgavimo buvo tvarkoma keletą kartų, tačiau didesnei rekonstrukcijai Vilniaus savivaldybė ryžosi tik dabar.
Lukiškių aikštė nuo nepriklausomybės atgavimo buvo tvarkoma keletą kartų, tačiau didesnei rekonstrukcijai Vilniaus savivaldybė ryžosi tik dabar. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagal planą aikštės renovacijos konkurso nugalėtojas turėjo būti paskelbtas iki šių metų pabaigos“, – sakė Vilniaus savivaldybės Miesto įvaizdžio skyriaus vedėja ir komisijos, atsakingos už Lukiškių aikštės projekto konkursą, sekretorė Beatričė Raguotienė.

Sostinės savivaldybės suburta komisija iš 25 pateiktų darbų atrinko 7 potencialius Lukiškių aikštės renovacijos ir jos paminklo kūrimo projektus bei, išsakę savo pastabas, grąžino juos autoriams tobulinti.

Pagal planą aikštės renovacijos konkurso nugalėtojas turėjo būti paskelbtas iki šių metų pabaigos.

„Iki kitų metų vasario 2 d. projektai vėl turi būti pateikti komisijai, kuri tik tada ir išrinks galutinį variantą. Dar reikės parengti techninį bei detalųjį planus“, – teigė B.Raguotienė.

Savivaldybės atstovė tikisi, kad „geriausiu atveju“ Lukiškių aikštės rekonstrukcija prasidės 2009-ųjų pabaigoje.

Tiks valstybės šventėms

Lukiškių aikštę miesto savivaldybė nori paversti daugiafunkcio naudojimo vieta, kur memorialinės ir reprezentacinės valstybės funkcijos turėtų derėti su miesto gyventojų poilsio reikmėmis. „Pagrindine aikštės ašimi turėtų tapti „Laisvės“ paminklas, kuris atspindėtų pasipriešinimo kovų, aukų, pergalės istorijos puslapius“, – sakė B.Raguotienė.

Pagal savivaldybės planus, Lukiškių aikštėje žadama rengti valstybines šventes ir kitus renginius, kuriuose galėtų dalyvauti ne mažiau kaip 1,5 tūkst. žmonių. Po žeme ketinama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę ir miesto centre trūkstamus viešuosius tualetus.

Iš viso Lukiškių aikštės rekonstrukcijai ketinama skirti apie 45 mln. Lt. Gausiai nubyrės ir aikštės projektų kūrėjams. Už pirmąją vietą konkurse autoriams bus skiriamas 150 tūkst. Lt honoraras, 90 tūkst. Lt – už antrąją vietą, 65 tūkst. Lt – už trečiąją ir dvi paskatinamosios premijos po 20 tūkst. Lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius